Sandra Izbașa, în lacrimi la Denise Rifai. Prin ce a trecut sportiva

Ultima actualizare:

În timpul emisiunii lui Denise Rifai, Sandra Izbașa a vorbit despre accidentul care a împiedicat-o să participe, în 2009, Campionatul Mondial de la Londra.

Sandra Izbasa la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) jpg

Cu lacrimi în ochi, Denise Rifai a vorbit despre un accident grav care a împiedicat-o să participe la un eveniment important din Regatul Unit. În timpul antrenamentelor din 2009, forma fizică a gimnastei era un foarte bună, iar un accident nu era întrevăzut.

Operația, recuperarea și toate emoțiile pe care aceasta le-a simțit în timpul anului au făcut-o să-și cerceteze probleme în cadrul lucrării ei de licență, având titlul de "Recuperarea tendonului achilian după ruptură totală"

Accidentarea lui Izbașa, o cumpănă a vieții ei

"Da, a fost cumpănă vieții mele.

Mai ales că nu mă așteptam. Eram într-o formă destul de bună pentru competiție. S-a întâmplat într-o competiție pregătitoare pentru campionatele mondiale, la Buzău. Mi s-a rupt tendonul în momentul în care eu am bătut ca să mă desprind 3 metri de la sol, să fac un element. În momentul bătăii am simțit că s-a rupt solul, iar în aterizare mi-am prins mâna între șold și sol și mi-am fracturat-o.

A fost foarte grea accidentarea. Și îmi este greu să vorbesc pentru că știu prin câte lucruri am trecut și mi-am dorit din suflet să mă refac. Mai ales că veneam cu un istoric, promiteam foarte mult. Părinții și Federația Română de Gimnastică au fost alături de mine și au făcut tot posibilul să ajung în Germania să mă operez.", a povestit sportiva.

Care a fost cauza accidentării

După o săritură în gol a sportivei, aceasta a suferit o ruptură de tendon. Din cauza acesteia, Campionatul Mondial de la Londra, iar medicii din România nu-i dădeau nicio șansă de a se întoarce în sport. Dupa acest eveniment, sportivă a fost nevoită să urmeze o operație de reconstituire a tendonului.

"Cauza? Epuizare. Veneam după 2008, după un an olimpic, aveam nevoie de recuperare, aveam nevoie să ies un pic din zonă, iar eu mi-am dorit la Campionatul Mondial și am forțat un pic. În momentul ăla nu trebuia să iau o decizie, am greșit, dar am învățat. Am învățat să mă respect și atunci când spun că nu pot să fac față și nu mă simt pregatită, să comunic mai mult cu acel colectiv să luăm o decizie. Nu am făcut lucrul ăsta. S-a ajuns la o accidentare foarte gravă.", a rememorat Sandra Izbașa în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net