Diana Matei, secretul siluetei la 40 de ani: «E singura variantă ca să îmi mențin greutatea»

Ultima actualizare:

Diana Matei este una dintre cele mai apreciate artiste din România. La vârsta de 40 de ani are un fizic de invidiat și atrage privirile tuturor atunci când este în vacanțe exotice și se pozează în costum de baie. Diana Matei și soțul ei, Marian Cleante, s-au întors recent dintr-o vacanță în Mexic, acolo unde artista și-a etalat silueta de zile mari. Și pentru că e fără cusur, Click! a aflat cum se întreține Diana Matei și ce secrete are în acest sens.

Diana Matei arată spectaculos în costum de baie
Diana Matei arată spectaculos în costum de baie

Ai făcut senzație cu pozele din vacanța în Mexic, ai un trup de invidiat. Cum te menții în formă astfel?

Am fost un copil robust de mică și lupta mea cu greutatea a fost dintotdeauna. De când mă știu am tot ținut diete, regimuri, fel de fel de chestii, unele controlate, altele mai puțin controlate, fluctuații de greutate. Cumva, după multe regimuri și multe decizii prost luate, am ajuns la concluzia că singura variantă ca să îți menții greutatea înseamnă o alimentație corectă, pe termen lung, un mod de viață foarte sănătos.

Fac mișcare, fac sport, am o viață oricum ocupată. Sunt mămică full time, sunt soție, sunt artist și programul meu este extrem de încărcat. Încerc să îmi organizez programul de masă, încerc să îmi organizez programul prin care mă bucur și eu de un răsfăț, de o împachetare, de un tratament anticelulitic, programul cu sala. Încerc să merg la sală de 3 ori pe săptămână, uneori reușesc, alteori nu reușesc, depinde, nu e neapărat o constantă  extraordinar de mare în treaba asta, dar am încercat să îmi fac o rutină și să compensez în perioadele mai puțin aglomerate, să compensez ce nu am făcut în perioadele în care am fost absentă la sală. Îmi place să îmi fac măști naturale și fel de fel de mici răsfățuri.

Mai ai timp să te răsfeți cumva? Ai un program destul de încărcat…

Cred că a început să mă ajute puțin și natura. Am trecut de 40 de ani și mi se pare că odată ce treci acest prag trebuie să ai mai multă grijă de tine, trebuie să ai grijă mai mult de alimentație și de mișcare, o stare de bine este extrem de importantă. Eu întotdeauna găsesc un refugiu pentru mine, să îmi fac o bucurie, să citesc o carte, să am o oră - o oră și jumătate, două ore de răsfăț. Nu reușesc neapărat în fiecare zi, dar încerc să o fac în mod constant.

Să merg la o piesă de teatru, să ies la o plimbare sâmbăta, prin București, să beau o cafea bună pe o terasă și să observ oamenii din jur, să mă plimb într-un parc, ceva care să mă încarce pe mine, ca om. Îmi place foarte mult să călătoresc și proiectele mele și planurile mele de viitor includ toată treaba asta cu foarte multe călătorii. Încerc să introduc în programul meu complicat și încărcat întotdeauna câteva călătorii anuale, city break-uri, călătorii alături de copilul nostru, îmi place  foarte mult la mare și la soare. Din păcate, nu mă pot bucura neapărat de contribuția soțului meu, din punctul ăsta de vedere, pentru că lui nu prea îi place la mare și la soare, dar găsim întotdeauna o soluție de compromis.

Ești adepta operațiilor estetice? Îți dorești să modifici ceva anume la tine pe viitor?

Nu aș putea să spun că sunt cu vehemență împotriva operațiilor estetice, pentru că eu cred că după o anumită vârstă, o femeie care ține foarte mult la felul cum arată, trebuie să aibă grijă de ea. Și, dacă există fel de fel de artificii pe care le poți folosi să îmbunătățească aspectul tău, o poți face. Ideea este să fie totul controlat, de bun simt și să nu existe modificări atât de mari încât să te schimbe total. Cred că la un moment dat voi apela și eu la botox sau la acid hialuronic, cine știe, încă nu este cazul la mine. Eu am început să îmi fac mezoterapie, pe bază de vitamine, care cumva înlocuiesc crema de față, pentru că make-up-ul pus destul de des deshidratează tenul și atunci ai nevoie întotdeauna de adjuvant.

Nu știu în ce sens și cum și de ce voi avea nevoie, cert este că mie mi-e foarte greu să mă obișnuiesc cu modificări. Nu știu dacă îmi va fi ușor să o fac, dar probabil că la un moment dat o să trebuiască și o să apelez la așa ceva, trebuie făcut cu măsură și bun simt.

Cum se simte Diana Matei acum, la această vârstă?

Eu întotdeauna am fost adepta echilibrului din toate punctele de vedere și cumva cred că am găsit acest echilibru. Am găsit o balanță în viață mea, în sensul în care mi-am echilibrat programul foarte bine și timpul pentru familia mea, copilul meu, care este foarte important, și cred că atâta timp cât funcționează e bine și mai cred că sunt și norocoasă din punctul ăsta de vedere. Am o viață frumoasă de familie, am și aici un echilibru extrem de bine fundamentat, lucrurile sunt pe un făgaș foarte bun, nu știu dacă am făcut ceva în mod special pentru asta, cred doar că așa se întâmplă lucrurile în viața mea. Mă simt foarte bine la 40 de ani și cred că este cea mai bună perioadă din viața mea, cred că mă simt cel mai bine de până acum!

Există ceva ce îți refuzi din punct de vedere alimentar?

O dată la 3 luni, mănânc niște cartofi prăjiți, dar nu într-o cantitate foarte mare. Gust din orice, nu cred în eliminarea completă a unor alimente, deci sunt gurmandă, sunt pofticioasă. Îmi place să mănânc cartofi prăjiți, îmi place să mănânc brânzeturi, sunt înnebunită după lactate, îmi plac dulciurile, astea care sunt foare calorice, îmi plac foarte mult doar că întotdeauna găsesc o variantă. Îmi place să gătesc tradițional, îmi plac mâncărurile românești, îmi plac pastele, mâncărurile italienești, am încercat să găsesc o variantă să combin mâncare sănătoasă. Întotdeauna dacă mănânc carne, să pun salată lângă, la fel și brânzeturile, le consum cu ceva verde lângă, un dulce îl mănânc la 2-3 ore distanță de o masă principală.

Încerc să mănânc fruct, să înlocuiesc dulcele cu fruct și după ora 7 seara să nu prea mai mănânc. Dacă se poate, să nu mănânc deloc, alcool nu prea consum, uneori un pahar de prosecco sau un pahar de vin sau când ies în oraș. Și alcoolul îngrașă, dar eu nu am această problemă.

La câte kilograme te simți cel mai bine în pielea ta? Sau ce greutate ai acum, dacă vrei să ne spui, te rog?

57-58 de kilograme!

Majoritatea artiștilor s-au orientat spre a face investiții în domeniul imobiliarelor. Tu și soțul tău v-ați gândit să faceți la fel?

Bineînțeles că ne-am gândit și la varianta asta, noi ne-am gândit să avem un loc al nostru, un restaurant al nostru, ceva, să ne agonisim și să muncim, noi suntem niște oameni foarte activi. Partea asta cu imobiliarele nu iese din calcul, ne gândim la ea, nu ne-am gândim deocamdată să facem pasul ăsta acum, poate că da pe viitor.

Diana Matei și Marian, de la Taraful Cleante, s-au căsătorit în 2018, după 15 ani de relație.. Cei doi au un băiețel, Ianis Teodor, în vârstă de 6 ani.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net