Cum s-a luat la trântă Țiriac jr. cu hoțul care i-a intrat în casă

Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri își arată duritatea și determinarea și în afara sferei de business. Este și cazul lui Ion Alexandru Țiriac, 45 de ani, fiul unuia dintre cei mai celebri milionari români, fosta glorie a tenisului, Ion Țiriac, 83 de ani. Vă povestim un episod demn de filmele de acțiune care a avut loc în urmă cu ceva timp, însă care a arătat curajul afaceristului.

Un spărgător, în vârsta de 20 de ani, Mircea Adrian B., din județul Ialomița, a sărit gardul unei proprietăți din Poiana Brașov, cu gândul că va fura din agoniseala altora. Întâmplarea a avut loc acum ceva timp, însă merită povestită și pentru cei care au ratat evenimentul.

Hoțul a intrat pe geam și a furat haine

A spart geamul locuinței și a strâns ce a apucat, mai precis, bunuri în valoare de 500 de lei. Doar că, surpriză! S-a trezit față în față cu proprietarul, nimeni altul decât Ion Alexandru Țiriac. Acesta nu a stat pe gânduri și s-a luat după hoțul care încerca să fugă.

Chiar dacă spărgătorul era un borfaș, furând doar haine din casa din Poiana Brașov, Țiriac junior nu a suportat gândul că cineva care a intrat neinvitat pe proprietatea lui va fugi fără să dea explicații Poliției.

Citește și: Nu e banc! Un giurgiuvean a vrut să fure 1 milion de euro și s-a ales cu 4 beri

Statura atletică l-a ajutat să îl prindă din urmă și să îl imobilizeze pe spărgător. Lucrurile puteau lua altă direcție, întrucât borfașul a scos un cuțit și l-a amenințat pe Ion Alexandru Țiriac. Fără să fie intimidat, acesta a reușit să îl imobilizeze pe spărgător și să cheme Poliția.

Episodul halucinant a avut loc în toamna anului 2003, la doar o săptămână după ce Ion Alexandru Țiriac împlinise vârsta de 27 de ani. Hoțul prins și-a mărturisit fapta, obiectele furate fiind recuperate. 

Doi ani mai târziu, în 2005, și tot toamna, alt hoț intra în casa altor celebrități. Bogdan Florin Iancu avea 27 de ani și era specializat în furturi din locuințe. Acesta și-a ales ca țintă casa soților Romanița și Adrian Iovan, din cartierul bucureștean Primăverii.

Asemănări cu cazul familiei Iovan

Nu a ținut cont că cei doi erau în imobil și a  intrat chiar peste cei doi soți, în dormitor. Adrian Iovan l-a alergat și, în cele din urmă, l-a împușcat mortal, în curtea casei.

S-a speculat, la acea vreme, că hoțul ar fi fost, de fapt implicat într-o posibilă relație extraconjugală cu Romanița, teoria penibilă fiind demontată foarte rapid, întrucât amprentele spărgătorului fuseseră prelevate și din alte case jefuite, în acea perioadă, în cartierul Primăverii.

De altfel, spărgătorul împușcat avea condamnări cumulate de 18 ani, pentru jaf. Adrian Iovan nu a fost condamnat, instanța hotărând, atunci, că a fost în legitimă apărare. Pilotul și-a pierdut viața, în 2014, după ce s-a prăbușit cu avionul, din cauza unor decizii greșite de a pilota în condiții atmosferice cărora aparatul respectiv de zbor nu le făcea față.

Citește și: Strategia neîmplinită a lui Ion Țiriac pentru David Popovici

Între cele două cazuri există o serie de similarități ciudate, însă Ion Alexandru Țiriac a avut parte de un eveniment încheiat cu bine. Țiriac junior este fiul fostului mare tenismen, Ion Țiriac, și al fostului fotomodel internațional, Mikette Von Issenberg.

Copilăria și-a petrecut-o alături de ambii părinți, apoi, în adolescență a stat mai mult alături de mamă în Los Angeles. Ulterior, a ajuns în România pentru a-și susține tatăl în afaceri.

A fost cuplat cu Raluca Sandu, căsătorit pentru puțin timp cu Maria Marinescu, apoi s-a recăsătorit, de această dată, cu cu Ileana Lazariuc, de care a divorțat în 2017, cei doi fiind părinții a doi băieți. În prezent, Ion Alexandru Țiriac trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de tenismena Sorana Cârstea.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Emmanuel Macron voteaza la alegerile legislative din Franta FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
andreea marin facebook jpg
cub gabi badalau claudia patrascanu png
banner mihai traistariu radu leca png
alin ionescu cristina spatar jpg
kesha benzinarie profimedia jpg
banner Velniciuc, Fuego, Marciuca png
veins of a broken heart jofng5tb4f8vzm4x logo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net