Tortul delicios al Annei Lesko, de Revelion, musafirii vor mai cere o porție! Cum se prepară rapid desertul „Prințul negru”: „Nu vă zgârciți!”
Anna Lesko este expertă și în bucătărie, rețetele sale, ușoare și extrem de gustoase, fiind apreciate și de marii bucătari. Nu ați pregătit încă desertul pentru masa de Revelion? Solista vă învață, pas cu pas, cum să preparați rapid tortul „Prințul negru”, un adevărat răsfăț culinar, de Anul Nou.
Ingredientele de care avem nevoie
Iată de ce ingrediente avem mai întâi nevoie. Pentru blat: 3 ouă, 200 g zahăr, 250 ml chefir, 80 ml ulei, 3 linguri cacao, 1 praf de sare, 1 zahăr vanilinat, 1 praf de copt, o linguriță de bicarbonat stins în oțet, 250 g făină.
Iar pentru cremă avem nevoie de: 800 ml smântână dulce pentru gătit 35%, 200 gr zahăr pudră, 400 grame de vișine în suc propriu și 200 ml siropul de la vișine, pentru a însiropa blatul.
Mod de preparare blat: „Amestecăm cu grijă!”
Urmați pas cu pas sfaturile Annei Lesko, pentru a nu rata rețeta:
„Ne apucăm de blat și blenduim ouăle cu zahărul, apoi în chefir punem bicarbonatul stins în oțet, dar și uleiul. Separat amestecăm cacao și făină, praf de copt și zahăr vanilinat.
Apoi toate acestea le amestecăm cu grijă! La final, compoziția se toarnă într-o formă rotundă și o băgăm la cuptor, la 180 de grade, timp de 60 de minute. După acest timp, blatul este gata, arată excelent! Iar după ce se răcește îl vom tăia pe din trei”, spune solista în filmulețul realizat și postat pe conturile sociale.
Tortul se lasă la rece câteva ore, înainte de a fi servit musafirilor
Solista ne învață și cum să preparăm crema, dar și cum să ornăm tortul, un desert potrivit pentru masa de Revelion:
„În smântâna dulce de gătit, adăugăm pudra de zahăr și amestecăm bine. Este gata, e pufoasă, are o consistență potrivită. Apoi ornăm tortul. Primul strat e din cremă, nu vă zgârciți, puneți multă, peste care așezăm primul rând de blat, pe care îl însiropăm cu sucul de vișine, mai ales pe margine. E genial la gust!
Urmează un alt strat de cremă, peste care presărăm și vișinele. Al doilea rând de blat va fi însiropat și acoperit cu ultimul strat de cremă. A treia felie de blat o sfărâmăm însă și o presărăm peste ultimul rând de cremă. Lăsam la rece, în frigider, câteva ore, până la miezul nopții, când se va servi musafirilor la masă. Poftă bună!”, a mai menționat Anna Lesko, devenită celebră cu hit-ul „Ard în flăcări”.
Vezi aici rețeta, pas cu pas:
https://www.youtube.com/watch?v=Y-QM643Te7s