Tudor de la Fly Project, campion la concerte în Rusia și Ucraina: «Niciun rus nu se bucură de război»

#Război Ucraina-Rusia

I se rupe sufletul când vede cum prietenii lui sunt în război, cum locuri în care a cântat de zeci de ori sunt acum rase de pe fața pământului. Tudor de la Fly Project, a cărui muzică se bucură de mult succes în Rusia și Ucraina, a povestit pentru Click! cum se vede conflictul dinspre ambele părți. „Niciun rus nu se bucură de război”, ne spune artistul.

image
Tudor de la Fly Project

De peste 13 ani, trupa Fly Project și-a câștigat un renume în Rusia și Ucraina, dar și în aproape toate celelalte țări foste URSS. Acolo își ținea cea mai mare parte a concertelor și turneelor. „Uneori aveam concerte unul după altul: azi la Moscova, mâine la Kiev... Și toți îmi erau prieteni, toți se distrau la fel”, spune Tudor Ionescu. În ultimii doi ani, din cauza pandemiei, nu a mai putut cânta peste hotare. Spera ca în 2022, odată cu domolirea valului 5 și ridicarea restricțiilor, să se poată întoarce la publicul său. Din păcate, a venit războiul. În superbele orașe ucrainene unde altădată răsunau ritmurile piesei „Toca Toca”, acum se aud bombe și rafale de arme. Scenele luminoase pe care Tudor a cântat de zeci de ori sunt acum ruine fumegânde.

A cântat în locuri care acum sunt una cu pământul

„Am văzut ce n-aș fi crezut să văd vreodată. Lvov, Odessa, Kiev, Mariupol și multe altele... Am cântat în toate orașele astea, la concertele mele veneau și ucraineni și ruși și toți erau prieteni, toți se distrau pe aceeași muzică. E îngrozitor să vezi că într-o lună totul a fost distrus”, spune, cu tristețe, artistul. Într-o postare pe TikTok, transmite un îndemn la pace, în dreptul unui scurt clip video din timpul unui concert în Mariupol: „Nu mi-am imaginat vreodată ca Mariupol va fi distrus de bombardamente, că aceste imagini vor fi amintirea unui oraș, iar acolo unde era bucurie, muzică și dans sunt victime, dărâmături, lacrimi și durere”.

@fly.project Nu mi-am imaginat vreodata ca Mariupol va fi distrus de bombardamente.. ca aceste imagini vor fi amintirea unui oras, iar acolo unde era bucurie, muzica si dans… sunt victime, daramaturi, lacrimi si durere. #Mariupol #ukraine #stopwar #stopwarinukraine #FlyProject #TocaToca ♬ original sound - FLY PROJECT

Tudor Ionescu: „Toți prietenii mei ruși vor pace!”

Povestește că niciodată nu s-a temut de ruși, avea încredere în ei, iar aceștia îi făceau de fiecare dată cele mai calde primiri. Întrebat dacă intenționează să „sancționeze” cumva Rusia printr-un eventual refuz de a mai cânta în țara agresoare, Tudor răspunde fără ezitare: „Cred ca este ilogic să fii supărat pe o țară întreagă, sau pe poporul ei, pentru niște decizii pe care le-a luat un grup mic de oameni. Niciunul dintre prietenii mei ruși nu susține războiul. Nimeni nu vrea război. Toată lumea este îngrozită și șocată. Toți prietenii mei vor pace, dar din păcate niciunul dintre ei nu e factor decizional în toată mizeria asta”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect? Scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

BeFunky collage (3) jpg
299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
oana lis exclusiv png
oana roman 2 webp
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
anne heche jpg
onoriu 12 JPG
mugur mihaescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
ioana ginghina copy jpeg
oana roman 2 webp
299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
image png
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
anne heche jpg