Violonistul român Ion Zanca a mai bifat un succes în America! A cântat cu Ed Sheeran

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Violonistul Ion Zanca (42 de ani) bifează succes după succes pe plan profesional. Este atât de talentat și de căutat în America, încât în 2021 a cântat cu cvartetul său la nunta celebrei artiste Gwen Stefani cu Blake Shelton, iar joia trecută, pe 11 mai, alături de Dallas String Quartet a urcat pe scenă alături de îndrăgitul Ed Sheeran, la Premiile Academiei de Muzică Country, desfășurate în Frisco, Texas. Cum a ajuns acolo, ne-a povestit chiar el, pentru Click!

Românul Ion Zanca este un muziciacn stabilit de mai bine de 20 de ani în America, în statul Texas. 

Click!: Când ai aflat că vei cânta la Premiile Academiei de Muzică Country, din America?

Ion Zanca: Acum două săptămâni am primit un telefon de la cineva din Los Angeles și m-a întrebat dacă suntem liberi pe data de 11 Mai. Cu o zi în urmă mă întorsesem din România după ce mi-am vizitat familia și ceva lucru și eram gata de un mic concediu. Am întrebat dacă pot să îmi dea mai multe detalii despre acest eveniment. Mi-au spus că au nevoie de noi să cântam la (Academy of Country Music Awards) Premiile Academiei de Muzică Country. Am zis că este perfect și o să fim disponibili. 

I-a fost greu să țină secretul

Practic când ai aflat că o să cânți cu Ed Sheeran?

Inițial ne-au spus că Dallas String Quartet o să cânte cu doi artiști foarte cunoscuți din muzica country, Ashely McBride și Luke Combs. După ceva timp organizatorii mi-au spus că o să fie un invitat surpriză, dar a cărui identitate nu se poate dezvălui pentru că nu era informație publică. Își doreau să fie o surpriză pentru telespectatorii de pe Amazon Prime. Între timp am cerut muzica, să ne putem pregăti și atunci am observat! Numele compozitorului era Ed Sheeran. Am fost foarte plăcut surprins și gata să mă bucur împreună cu familia mea și colegii dar din păcate nu am avut voie să divulg secretul și timp de două saptamâni a trebuit să-mi controlez impulsul de a le dezvălui această veste. Ce pot să zic, doar că a fost foarte greu! 

Cum a fost colaborarea dintre Ed Sheeran și Dallas String Quartet?

Ed Sheeran a lansat acum trei zile un album nou care se numește „Subtract”. Pentru concert Ed a vrut să facă un aranjament special pentru Premiile Academiei de Muzică Country. Aranjamentul a fost pentru el, Luke Combs și grupul nostru, Dallas String Quartet. Am cântat în premieră piesa „Life Goes On”, pe care o puteți vedea acum pe Instagramul nostru @dallasstrinquartet sau pe YouTube. 

Cum ți s-a părut Ed Sheeran?

Un tip foarte relaxat și de treabă. Când eram în culise (în spatele scenei unde artiștii au o cameră sau cabina lor) l-am auzit vorbind la telefon și explica cum a trebuit să zboare cu avionul departe dar că o să se întoarcă în curând. Vorbea cu copilul lui de 2 ani. Dacă nu știi că este faimos ți se pare un tată obișnuit. În general, un băiat bun, cu caracter frumos și un muzician de excepție. 

Cât de sus țintești tu acum pe plan profesional?

Anul trecut mi-am îndeplinit un vis, acela de a ajunge pe Billboard. Albumul nou al trupei mele Dallas String Quartet - „Love Always”, a ajuns pe locul doi în America pe două liste „Best Classical Album” and „Best classical crossover album”. De asemenea, am înregistrat pe un album care a fost nominalizat pentru un premiu Grammy. Scopul nostru pentru anul acesta este să înregistram un album nou cu influențe românești pe care să-l trimitem la Grammy și cu ajutorul lui Dumnezeu, să câștigăm. 

Visează să obțină un Grammy

Unde ți-ai propus să ajungi?

Ca muzician, tot ce îți doreșți este să-ți atingi potențialul pe care ți l-a dat Dumnezeu, să îți valorifici talentul. Cu fiecare reușită începi să ai mai multă încredere și realizezi că ai ceva de spus cu privire la muzică. Frica de a arăta ceea ce simți dispare puțin câte puțin, de fiecare dată lăsându-te liber să creezi ceea ce-ți place cu adevărat. Ca muzicieni, noi toți suntem foarte critici cu noi înșine și nu credem că merităm succesul pe care îl aveam. Dar încetul cu încetul, sper să îmi schimb ideea aceasta și să las vocea dinlăuntrul meu să fie vizibilă și să se transforme în muzica pe care o doresc să o produc.

A cântat la nunta celebrei artiste Gwen Stefani

După ce au încântat cu muzica lor doi președinți americani, pe George Bush și Barack Obama, Ion Zanca și Dallas String Quartet, au avut oportunitatea de a-și etala talentele muzicale într-un complet alt context. Pe 3 iulie 2021, românul a avut onoarea să cânte la nunta celebrei artiste Gwen Stefani cu alesul inimii ei, Blake Shelton! A fost o ceremonie privată iar invitații au fost rugați să renunțe la telefoane și să nu surprindă imagini video sau poze cu proaspeții însurăței. Numele Dallas String Quartet a fost atunci menționat de Gwen Stefani la una dintre postările artistei de pe pagina sa de Instagram, postare cu pozele de la nuntă ce a adunat peste 1 milion 600 de like-uri.  

Am avut onoarea să cântăm la nunta lui Gwen Stefani cu Blake Shelton! Nu avem ocazia să cântăm în fiecare zi pentru astfel de legende ale muzicii, la o astfel de ceremonie selectă și privată. Încă radiem de bucurie!”, a fost mesajul postat de Ion Zanca pe rețelele de socializare, însoțit de poze de la nunta lui Gwen Stefani. 

Este căsătorit cu o româncă

Cum am menționat deja, Ion Zanca locuiește de peste 20 în America în statul Texas. Acolo a cunoscut-o și pe soția sa, o frumoasă româncă, medic stomatolog, alături de care are un băiețel de 8 ani, care studiază și el pianul și este pasionat de șah.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net