Britanicii se mută în Italia: Este de departe cel mai ieftin loc în care să locuiești pe termen lung

Sunt tot mai mulți britanici care se gândesc să se mute în Italia. Este considerată ţara în care „este cel mai ieftin să trăieşti pe termen lung”. Așa se face că englezii iau în calcul să stea permanent în Peninsulă, nu doar în vacanţe.

Britanicii se înghesuie să se mute în Italia Foto: Facebook
Britanicii se înghesuie să se mute în Italia Foto: Facebook

Câți bani primești ca să te muți în Italia 

Mantua, o localitate italinească cu un farmec aparte, oferă celor care se relochează o sumă importantă. Oamenii pot încasa până la 30.000 de euro dacă aleg să se mute în zona care are un aspect care te trimite imediat cu gândul la vacanță. Orașul a fost în epoca Renașterii capitala înfloritoare a unui ducat și se distingea încă de atunci prin mediul său artistic și cultural. În prezent, autoritățile au anunțat că vor să îl repopuleze prin oferirea unor subvenții.

Ajutorul financiar este disponibil atât pentru persoanele singure, cât și pentru familiile care vor să se stabilească în Italia. E posibil ca autoritățile să ia în calcul oamenii cu venituri lunare între 1.200 și 1.500 de euro.

1,1 milioane de români în Italia

Pentru mai bine de un milion de români, Italia este țara în care lucrează, își cresc copiii și chiar nepoții. Cum comunitatea de români este în creștere și reprezintă a doua forță de muncă după italieni, conaționalii noștri și-ar dori ca interesele lor să fie mai bine susținute la nivel politic și administrativ. 

Oficial sunt 1,1 milioane de români în Italia. Ei formează una dintre cele mai mari comunități din afara granițelor și, totodată, este cea mai mare comunitate de străini de aici, din peninsulă. Ei înseamnă 21% din totalul cetățenilor străini. În ultimii 33 de ani, aproape un milion de copii români s-au născut în Diaspora, în timp ce România şi-a pierdut aproape 6 milioane de oameni. 

Și în Elveția primești stimulente bănești 

Albinen, Elveția – Albinen, situat în Alpii elvețieni, are mai puțin de 250 de locuitori. Pentru a-și crește populația, municipalitatea oferă familiilor cu adulți sub 45 de ani 25.000 de franci elvețieni, adică 25.300 de euro pentru a se muta acolo, plus 10.000 de franci elvețieni, adică 10.120 de euro pentru fiecare copil.

Spania oferă stimulente financiare 

Ponga, Spania – Orașul spaniol Ponga, situat în nord-vestul țării, oferă britanicilor 2.600 de lire sterline, adică 2.971 de euro pentru a se muta acolo, iar aceeași sumă se acordă pentru fiecare copil născut în oraș. Rubia, Spania – Satul spaniol Rubia din Galicia oferă expatriaților până la 150 de euro pe lună pentru a locui acolo.

Insulele Irlandei – Guvernul irlandez oferă peste 80.000 de euro noilor rezidenți care achiziționează și dețin o proprietate pe una dintre insulele izolate ale țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0383789258 jpg
image
image
image
image
image
image
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
index webp
mana maicii domnului jpg
gravida jpg
bani jpeg
wave 5255593 1280 jpg
vreme furtuna png
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net