Cel mai bizar furt. Au dispărut Nicolae și Elena Ceaușescu în costume de baie. Autorul lucrării oferă recompensă

Ultima actualizare:

O caricatură a cuplului Ceauşescu expusă în incinta fostei mine Petrila a fost furată. Poliția a deschis o anchetă, iar autorul lucrării a anunțat că oferă recompensă celui care vine cu informații ultile pentru găsirea celor două siluete. Nicolae și Elena Ceaușescu apar zâmbitori și în costume de baie, iar  sub cele două siluete este sloganul: „Nu-i cărbune ca huila, nici Snagovu' ca Petrila!”, care face parte, de asemenea, din lucrare.

image

Ceaușeștii au dispărut

Familia dictatorului Ceaușescu, el cu soția, a dispărut pentru a doua oră, tot de la un balcon. Vorbim despre cel de la mina Petrila, de unde au și fost dați în urmărire. Ba mai mult, s-a pus și recompensă pe capetele lor, scrie Cronica Văii Jiului.

„Nu-i cărbune ca huila, nici Snagovul ca Petrila”, a scris Ion Barbu sub caricaturile uriașe ce tronau peste Exploatarea Culturală Petrila a celor doi dictatori: Nicolae și Elena Ceaușescu.

image

O dată sesizată dispariția cestora, a fost anunțată poliția.  

„Lor le-a plăcut acolo, pe pasarelă. Dar cred că nu a plăcut cuiva și au trebuit să plece de aici. Am dat imaginile de pe camera de supraveghere la poliție și acum așteptăm să vedem. Nici vântul nu i-a luat, că găseam măcar o urmă. Au dispărut cu totul”, a spus Cătălin Cenușă, membru al ONG Planeta Petrila.

Marţi, IPJ Hunedoara a anunţat oficial dispariţia panoului de artă vizuală.

”La data de 08 noiembrie 2023, Poliţia Oraşului Petrila, a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că în perioada 01-07 noiembrie 2023, persoane necunoscute au sustras din incinta fostei Exploatări Miniere Petrila, un panou de artă vizuală, confecţionat din placă forex reprezentând o caricatură”, a transmis IPJ Hunedoara.

Autorul lucrării oferă recompensă

Artistul Ion Barbu, cel care s-a ocupat ca familia dictatorilor să ajungă la Petrila a fixat și o recompensă pentru cei care îi aduc înpoi. El oferă 1000 de euro, sau, așa cum a scris Barbu „echivalentul a 5000 de kg de fier vechi, la cursul zilei”.

„Oferim 1000 de euro pentru cel care poate da relaţii despre furtul Ceauşeştilor de pe pasarela Exploatării Culturale Petrila. P.S. Oferta noastră echivalează cu 5000 de kilograme fier vechi la cursul zilei”.

”Informăm colecţionarii de artă care au furat Cuplul Ceauşescu că grupul statuar făcea parte dintr-o instalaţie artistică, iar sloganul inscripţionat era parte integrată din aceasta. Aşadar, aşteptăm ca în noaptea asta să îşi desăvârşească opera”, a scris Ion Barbu pe Facebook.

În cauză poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru furt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net