Doi oameni au murit într-o explozie la Sibiu. ”Am crezut că se prăbușește blocul”

O explozie puternică a ucis doi oameni la Sibiu. Deflagrația a avut loc într-un apartament, duminică dimineața. Alarma s-a dat puțin înainte de ora 8:00. La fața locului au ajuns circa 30 de pompieri. Între timp, zeci de locatari s-au autoevacuat. Pentru di oameni care se aflau în apartamentul în care a avut loc explozia nu s-a mai putut face nimic. 

Foto: ISU Sibiu
Foto: ISU Sibiu

Explozie urmată de incendiu 

Explozia, urmată de un incendiu s-a produs înainte de ora 8.00, într-un apartament situat la parterul blocului. Bubuitura deflagrației a fost foarte puternică. 20 de persoane s-au autoevacuat.

ISU Sibiu a intervenit de urgență pe strada Iazului din municipiul Sibiu cu două autospeciale de stingere, o autoscară, o ATPVM, două echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, și un echipaj SAJ.

„Pompierii au reușit pătrunderea în apartament. Au fost găsite două victime decedate. În continuare se desfășoară operațiuni de căutare-salvare în interiorul apartamentului”, a declarat sg. maj. Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al ISU Sibiu, potrivit Ora de Sibiu.

Intervenția a fost extrem de dificilă din cauza degajărilor mari de fum. Apartamentul în care a avut loc explozia a fost distrus aproape în totalitate.

Pompierii au reușit pătrunderea în apartament și, din păcate, au fost găsite două victime decedate, a informat ISU Sibiu.

„În interiorul apartamentului nu au mai fost identificate victime, la acest moment pompierii lucrează pentru îndepărtarea efectelor negative. De asemena se efectuează cercetări cu privire la posibila cauză a exploziei urmată de incendiu”, mai spun cei de la ISU Sibiu.

În continuare, pompierii acționează pentru ventilarea apartamentului, deoarece există degajări dense de fum, chiar dacă incendiul a fost lichidat.

Ce povestesc oamenii

„Am crezut că se prăbușește blocul. Am ieșit repede afară. Inițial am crezut că e vorba de un accident. Apoi am văzut că apartamentul de la parter era în flăcări”, a povestit un locatar, potrivit Ora de Sibiu.

„Dormeam și am auzit o bubuitură puternică. Am ieșit și m-am uitat pe geam. Am văzut că iese fum dintr-un bloc din vecinătate. M-am îmbrăcat repede și am ieșit afară. Am văzut cum ieșea fum mult dintr-un apartament. A fost o explozie…”, a mai spus un locatar dintr-un imobil învecinat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net