Fabrica gigant din România care a ajuns o ruină. Era printre cele mai mari din țară, producea la foc continuu pentru export, iar mii de persoane lucrau aici

Printre multele fabrici din România de care s-a ales praful amintim de un adevărat gigant care producea produse de calitate pentru export și oferea locuri de muncă multor români. Din păcate, acum a ajuns o ruină și sunt șanse foarte mari să fie construit în locul acesteia un cartier de locuințe.

Fabrica Mopaf / foto: Ziarul de Vrancea
Fabrica Mopaf / foto: Ziarul de Vrancea

Fabrica gigant care în prezent a ajuns o adevărată ruină este fabrica Mopaf din Focșani, Vrancea, care era renumită în principal pentru industria textilă. Mii de oameni aveau locuri de muncă și producția era una recod. 

Când a început declinul fabricii din Focșani 

În urmă cu mai bine de trei decenii, fabrica Mopaf număra peste 1.500 de angajați și avea o mare producție. Fabrica Mopaf era una dintre cele mai mari din Focșani. 

Declinul Mopaf a fost construită în anul 1970 de către o echipă de suedezi. Declicul acesteia a început anul 1992, când s-au făcut eforturi uriașe pentru privatizarea ei, așa cum amintește publicația Adevărul. Deși era una dintre cele primele 5 fabrici din țară, nu a contat performanța ei, astfel că 5 ani mai târziu a fost lichidată și vândută. A fost deținută ulterior de un afacerist din Iordania, și mai avea 500 de angajați. Declinul definitiv s-a produs în anul 2008, când angajații au fost afectați de pierderile financiare și au intrat în șomaj. Închiderea oficială a avut loc pe data de 1 noiembrie 2008, 

Ce se va întâmpla cu ruinele și terenul 

Mai multe terenuri - parcele pe care a fost amplasată fosta fabrică Mopaf din Focșani au fost puse la vânzare în vara acestui an. De asemenea, au fost programate și licitații publice pentru vânzarea lor.

Conform ziaruldevrancea.ro, anumite documente au arătat că prețul de pornire al parcelelor respective de teren nu era mai mic de 324 236 euro. De asemenea, potrivit informațiilor oferite tot de sursa citată, aflăm că a fost emisă și o autorizație privind demolarea ultimelor rămășițe de pe terenurile fostului CPL -MOPAF.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
index webp
image png
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
WhatsApp Image 2024 10 03 at 14 32 40 jpeg
1 maaaaaare Boieri cu iflic jpg jpeg
masina de spalat webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net