3 orașe importante, în mare pericol. Ar putea dispărea până în anul 2030

Din cauza ghețarilor care se topesc tot mai jos și nivelul mării crește alarmanet, mai multe orașe ar putea să dispară în 7 ani, mai exact până în 2030. Specialiștii în domeniu avertizează că, dacă situația rămâne aceeași, până în anul 2100 nivelul mării o să crească cu 2 metri, iar până în 2150 acesta ar ajunge la 5 metri.

Este posibil ca până în 2030 Veneția să dispară. Foto: Click.
Este posibil ca până în 2030 Veneția să dispară. Foto: Click.

Care sunt orașele ce sunt în pericol de dispariție până în 2030?

VENEȚIA. Există mai multe zone predispuse la creșterea nivelului mării, iar în următorii ani am putea asista la dispariția unor orașe importante. Un astfel de exemplu este Veneția, din Italia. Canalele venețiene reprezintă o atracție turistică principală. Și, la drept vorbind, atunci când te gândești la o vacanță în Veneția, prima imagine care îți vine în minte este cea a unei gondole condusă cu pricepere de un localnic pe canalele înguste și pe sub podurile care fac legătura cu uscatul. Superbul oraș, care se întinde pe mai multe insulițe, este inundat din când în când. Riscul ca Veneția să dispară este iminent. Conform experților, este nevoie de doar o creștere cu 50 de cm a nivelului apei pentru ca Piața San Marco să dispară complet.

BANGKOK, THAILANDA. Orașul este printre cele mai populare destinații de turism din lume, stațiune balneoclimaterică cu ieșire la Golful Thailandei și în ultimii ani a devenit un centru economic și social care să rivalizeze cu Hong Kong și Singapore. Orașul este construit deasupra unei mlaștini, de aceea este și predispus la inundație. O bună bucată a capitalei Thailandei vor fi scufundate până în 2030, avertizează specialiștii.

MIAMI, SUA.  Miami este un oraș în statul american Florida, capitala comitatului Miami-Dade. La recensământul din 2000, populația orașului propriu-zis era de 362,470 locuitori, iar a întregii arii metropolitane, care include comitatele Miami-Dade, Broward și Palm Beach, de 5,5 milioane de persoane. Miami este capitala economică a statului Florida și o stațiune turistică de renume mondial. Aici, deteriorarea infrastructurii orașului și contaminarea apei sunt probleme de zi cu zi. Până în 2030, pe lângă acestea,  o să aibă de suferit și zona Miami Beach.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net