A început marea nuntă de la Măciuca. George Simion, bărbierit cu barda!

George Simion a fost să își ia mireasa și să pornească marea nuntă de la Măciuca. Este vorba despre o serie de tradiții vechi românești, bărbieritul, bradul, voalul, turta sau iertăciunea, care deschid ziua nunții.

Astfel, în permanență cu lăutarii după ei, cei doi miri au respectat cu sfințenie fiecare obicei. George Simion a fost bărbierit, cu barda, deși era deja ras. Mireasa, Ilinca, a împodobit bradul, alături de alte fete, i-a fost așezat voalul pe cap, apoi o turtă împletită a fost rupta deasupra capului ei.

În acest timp, George Simion, cu întreg alaiul a pornit spre aceasta pentru a o „cere”. În cele din urmă, cei doi miri își cer iertare în fața părinților, fac promisiuni simbolice, apoi pornesc spre cununia religioasă.

Sunt așteptați peste 10.000 de participanți

Cum toți pașii au fost parcurși, celor doi nu le rămâne decât să își jure iubire veșnică, în fața lui Dumnezeu și, mai apoi să pornească marea petrecere câmpenească de la Oveselu - Măciuca.

George Simion și Ilinca au spus, deja, „Da!”, în fața ofițerului stării civile din localitatea vâlceană Măciuca, vineri, 26 august, la ora 15.00, cei doi fiind căsătoriți, în mod oficial.

Citește și: Ilinca Simion, elegantă și senzuală ca o Cosânzeană, în rochia de cununie: «O să mă obișnuiesc greu să fiu doamna Simion»

Unul dintre martorii mirilor, la cununia civilă a fost chiar Dan Diaconescu, „tăticul OTV”. Primarul localității vâlcene Măciuca, Mugurel Mărcoianu, a fost cel care a oficiat cununia civilă, în aer liber, într-un decor idilic.

Biserică, ridicată special pentru eveniment

Evenimentul a fost organizat pe platoul resortului de lux în care sunt cazați mirii și unde a fost amenajat un loc special, lângă bisericuța unde se va oficia cununia religioasă, și aceasta ridicată special pentru acest eveniment.

Lăcașul de cult va rămâne în continuare în cadrul complexului și după cununia religioasă și petrecerea câmpenească, ulterioară.

Citește și: George Simion s-a căsătorit! Imagini de la cununia civilă. Cât de emoționată a fost Ilinca

Evenimentul a început sâmbătă, 27 august, pe pajiștea din localitatea Măciuca. Accesul presei nu este permis, iar invitații vor intra cu ajutorul unor brățări, ca la festival.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net