A murit Aurel Mitran, fostul manager Holograf, Compact și fondatorul Teatrului EXCELSIOR

Ultima actualizare:

A murit Aurel Mitran! Vestea a fost răspândită pe social media, unde curg râuri de comentarii cu privire la trecerea în neființă a celui care a fost manager Holograf, Compact, dar și fondator al Teatrului EXCELSIOR.

image

Aurel Mitran, unul dintre cei mai mari impresari şi producători de spectacole, manager al tupelor Holograf, Iris, Compact, dar și al artiștilor Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş sau Laura Stoica, a trecut în neființă. Artişti şi oameni din industrie nu contenesc să-i aducă omagii pe paginile lor de socializare.. 

Lumea muzicală de la noi a pierdut, miercuri 11 ainuarie, un mare impresar și manager. Aurel Mitran, considerat primul manager și impresar rock din România, s-a stins din viață fulgerător la vârsta de 68 de ani. Teatrul Excesior a anunțat greaua pierdere  prin intermediul unui comunicat de presă. 

In Memoriam Aurel Mitran

(16 octombrie 1955 – 11 ianuarie 2023)

Cu durere am aflat de plecarea fulgerătoare dintre noi a celui care a fost Aurel Mitran, unul dintre membrii fondatori ai Teatrului EXCELSIOR în anul 1990, alături de maestrul Ion Lucian și de ceilalți șase actori care au format nucleul trupei.

De-a lungul anilor a fost cel care a promovat spectacolele Teatrului în țară și străinătate, în perioada în care acesta nu avea un sediu stabil și avea activitate itinerantă. Odată cu inaugurarea noului sediu, a fost inițiatorul unui program extins de spectacole pentru copii și tineret, precum și de susținere a unor concerte de muzică folk, jazz și rock ca parte a programului de educație prin cultură.

După dispariția maestrului Ion Lucian, la 31 martie 2012, a continuat ca manager politica repertorială a acestuia, consecvent ideii că spectatorii mai tineri reprezintă cea mai minunată şi profitabilă investiţie pentru viitorii consumatori de artă. A fost managerul interimar al Teatrului EXCELSIOR până în iunie 2014.

Pe lângă activitatea din teatru, Aurel Mitran a fost poate cel mai important impresar din România, începând cu anii ’80, pentru importante trupe rock și cântăreți folk. Tot de numele lui sunt legate unele dintre cele mai atrăgătoare realizări artistice internaţionale din ultimii douăzeci de ani, acele concerte „pour les connaisseurs” cu Al Di Meola sau Cesaria Evora".

Holograf:" Drum bun printre stele, prieten drag!"

Vestea dispariției lui Aurel Mitran a zguduit întreaga lume artistică de la noi. Pe paginile de socializare curg încontinuu mesaje de condoleanțe de la artiști, dar și de la oameni importanți din industria muzicală, care l-au cunoscut pe vestitul impresar.

Trupa Holograf a transmis un mesaj emoționant dedicat celui care le-a fost manager și impresar ani la rând. 

"Ne este extrem de greu să acceptăm că Aurel Mitran nu mai este. Pentru noi a fost unul dintre cei mai importanți oameni, prieteni, profesioniști din viața și cariera noastră. Cuvintele sunt puține ca să exprime întreaga noastră recunoștință pentru el. 

Drum bun printre stele, prieten drag. N-ai fost niciodată <<too old to rock’n’roll>>, dar cu siguranță <<too young to die>>! Să te odihnești în pace. Vei rămâne pentru totdeauna în inimile noastre!"

Nicu Alifantis a fost unul dintre cei mai vechi prieteni ai fostului impresar. Acesta  a postat și el un mesaj de "Adio!" pe Facebook. 

 "Nu credeam vreodată că voi ajunge să spun, a încetat din viaţă Aurel Mitran. Drum lin, prietene. Dumnezeu să te odihnească şi să te aibă în paza Sa. Mulţumesc pentru tot, Aurel!".

Aurel Mitran i-a stat alături cantautorului  Nicu Alifantis la realizarea unor albume de succes, precum “Piaţa Romană nr.9”, “Risipitorul de iubire”, “Voiaj”, “Nichita”, “Ia toji baladist”, “Neuitatele femei”, “Şah-mat”, Simphonicu”, “Cântece de şemineu”, “Mozaic”, dar şi la fondarea grupului “Zan” şi turneele cu acesta. 

Iulian Vrabete a scris și el câteva rânduri în memoria regretatului impresar pe pagina sa de socializare.  

"A murit Aurel Mitran. Am adunat o viaţă de amintiri şi am rămas cu amintirea unei vieţi. Odihneşte-te iî pace, prieten drag, vei fi întotdeauna în amintirea noastră şi a celor pe care i-ai învăţat să fie artişti!", a spus Iulian Vrabete. 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Alurel Mitran va fi depus la Teatrul Excelsior, joi, de la ora 12.00. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net