A plătit 100 de milioane de dolari pentru 9 obiecte rare. Ce va face cu acestea

Cu toții privim cu îngrijorare cum scumpirile fac chiar și cel mai modest stil de viață din ce în ce mai dificil. Din fericire, lucrurile încă nu au devenit atât de grave încât ouăle de la magazin să se vândă cu sute de milioane de dolari. Dar alte tipuri de ouă? Cu siguranță! Faimoasele ouă Fabergé sunt adevărate simboluri ale luxului și ale prestigiului, iar prețurile pentru asemenea obiecte ajung și la sute de milioane de dolari!

Un oligarh rus a cumpărat 9 ouă Fabergé cu 100 de milioane de dolari
Un oligarh rus a cumpărat 9 ouă Fabergé cu 100 de milioane de dolari

Din fericire, chiar dacă scumpirile par să se țină în lanț, iar viața devine din ce în ce mai scumpă și dificilă, situația încă nu este chiar atât de catastrofală încât ouăle de la magazin să se vândă cu milioane de dolari. Însă, dacă vă tentează să verificați prețul unui alt tip de ouă, faimoasele Fabergé, s-ar putea să vedeți că putem vorbi ușor chiar și de sume colosale, de peste o sută de milioane de dolari! Iar, potrivit informațiilor oferite de către ce de la adevarul.ro, exact această sumă a platit-o un oligarh rus, pentru nu mai puțin de 9 ouă Fabergé ce au aparținut familiei imperiale ruse.

Dacă sunteți curioși care este, de fapt, originea acestor ouă, ei bine, ele au început să apară din anul 1885. Atunci, țarul Alexandru al III-lea a comandat un astfel de obiect pentru a-l face cadou soției sale, țarina Feodorovna, cu ocazia Paștelui. Se pare că până în anul 1917, când Revoluția a pus capăt Imperiului Rus, au fost făcute 50 de astfel de ouă, iar numai 43 dintre acestea au fost identificate în prezent.

Cel mai scump ou Fabergé costă 25.1 milioane de dolari

Deși poate părea ironic, cel mai scump astfel de obiect nu are nicio legătură cu acele originale deținute cândva de către familia imperială rusă, Romanov. Oul Fabergé cel mai scump este cunoscut drept „oul cu ceas Rotschild”, fiind comandat în anul 1902 de către Beatrice Ephrussi de Rothschild, pentru cumnata ei, Germaine Halphen. Acest ou are un mecanism care face ca la trecerea fiecărei ore să iasă un cocoșel care cântă.

Oligarhul rus Viktor Vekselberg a reușit să cumpere la o licitație un lot de 9 ouă Fabergé, ce au aparținut familiei imperiale. El a cheltuit 100 de milioane de dolari, iar aceste capodopere sunt acum expuse la Muzeul Fabergé, din Rusia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net