Câtă apă trebuie să bei zilnic în funcție de greutatea ta? Mulți vor fi surprinși de răspunsul medicilor

Cei mai mulți dintre noi probabil că deja știu despre cei 2 litri de apă pe care trebuie să îi consumăm zilnic, cantitate recomandată de către mai toți medicii. Însă, nu foarte mulți români știu că acea cantitate minimă de apă poate varia enorm, în funcție de factori precum vârsta, sexul, sau chiar și greutatea!

Greutatea are un rol important în cantitatea de apă necesară în fiecare zi
Greutatea are un rol important în cantitatea de apă necesară în fiecare zi

Este dificil de imaginat că ar exista printre noi cineva care se poate îndoi de faptul că apa este absolut crucială pentru supraviețuire. Iar, mai mult ca sigur că cei mai mulți dintre noi probabil că deja știm despre acei 2 litri de apă pe care trebuie să îi consumăm zilnic, cantitate recomandată de către mai toți medicii de pe glob. Însă, nu foarte mulți români știu că acea cantitate minimă de apă poate varia enorm, în funcție de factori precum vârsta, sexul, sau chiar și greutatea, potrivit informațiilor oferite de către cei de la medicool.ro!

Cifra „magică” de 2 litri de apă pe zi este un sfat ce provine din anii 1950, iar regula generală este ca la fiecare calorie de hrană, să ne asigurăm că bem un mililitru de lichide. În acești 2 litri ar intra și diferitele lichide din hrană. Însă, putem vedea că este chiar mai util să ne ghidăm după greutate!

De exemplu, la o greutate de 50 kg, trebuie să bem 1,7 litri de apă pe zi! La 65 kg, cifra este de 2,2 litri, iar la 75 kg, trebuie să bem cam 2,5 litri pe zi! La 80 kg, cifra crește la 2,7 litri pe zi! Iar la greutăți mai ridicate, de exemplu, la 100 de kg, trebuie să bem 3,3 litri de apă, în fiecare zi!

Cum să ne dăm seama câtă apă trebuie să bem în fiecare zi

Câtă apă trebuie să bei în fiecare zi, în funcție de greutatea ta - Foto: medicool.ro
Câtă apă trebuie să bei în fiecare zi, în funcție de greutatea ta - Foto: medicool.ro

Ei bine, vârsta este un factor important. Adolescenții și copii trebuie să bea mai multă apă în fiecare zi, iar în privința sexului, bărbații au nevoie de o cantitate mai mare de apă, comparativ cu femeile. Desigur, dacă facem efort fizic de-a lungul zilei, corpul nostru se va supraîncălzi, așa că va avea nevoie de mai multă apă.

Pe durata unei sarcini, nivelul de apă necesar este mai mare. Același lucru se observă și în cazul diferitelor probleme de sănătate, precum febra, diareea, sau chiar și infecțiile renale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net