A stat scufundat în gheață timp de 4 ore: „Eu iubesc frigul”

Record nebunesc! Lukasz Szpunar (53 de ani) a uimit o lume întreagă, devenind prima persoană din istorie care a stat într-o cutie cu gheață timp de 4 ore și 2 minute. El a depășit recordul anterior cu 50 de minute. Pentru a duce la capăt această provocare, tot corpul său, cu excepția capului și a gâtului, a trebuit să fie scunfudat în gheață.

Lukasz Szpunar, scufundat într-o cutie cu gheață
Lukasz Szpunar a intrat în Cartea Recordurilor (Foto: Guinness World Records)

Conform regulilor impuse de Cartea Recordurilor Guinness, Lukas Szpunar nu a avut voie să poarte haine în afara unui șort de baie. El a purtat și apărătoare pentru dinți, pentru a nu se răni din cauza clănțănitului. Vorbind despre experiența sa în timpul recordului, Lukasz a mărturisit că a simțit un disconfort la începutul provocării, însă pe parcurs acesta s-a disipat.

Totul a fost făcut în deplină siguranță! Temperatura corpului și starea sa de conștiență au fost monitorizate în mod constant de experți, în timp ce el se afla în cutia de gheață. După ce a depășit pragul de 4 ore, comisarii pentru siguranță au decis să pună capăt acestei încercări, conform Guinness.

Lukasz Szpunar: „Provocările extreme mă fac să simt că trăiesc”  

Lukasz Szpunar a subliniat faptul că a dorit să doboare acest record din dragostea pentru „morse” – un termen folosit de pasionații de expunere la frig.

A purtat doar un șort de baie (Foto: Guinness World Records)
A purtat doar un șort de baie (Foto: Guinness World Records)

„Iubesc frigul! Așa că am vrut să îmi testez limitele stând în gheață. Provocările extreme mă fac să simt că trăiesc”, a explicat polonezul, care este deja obișnuit cu astfel de încercări ieșite din comun. În trecut, Lukasz a urcat patru dintre cele mai înalte vârfuri montane din Polonia, îmbrăcat doar în pantaloni scurți. El este, de asemenea, un co-organizator al campaniei caritabile „Lacul Îngerilor”. Polonezul și alte persoane fac baie în Lacul Tarnobrzeg o dată pe lună, la răsărit de soare, înainte de a dona banii strânși la Casa Îngerilor Hospice pentru copiii care suferă de cancer.

Recordul pentru cea mai lungă durată a contactului întregului corp cu gheața a fost monitorizat din anul 2000, când sportivul Wim „Omul de Gheață”  Hof a atins un timp de 30 de minute. În anii următori, el și-a doborât recordul, ajungând la 1 oră și 8 minute.

După aceea, au apărut alți titulari, din Brazilia, China și Germania, Wim revenind în 2013 cu un record de 1 oră și 53 de minute. În ultimii ani, recordul a fost dominat de Polonia – ultimii trei deținători ai recordului masculin, dar și actuala deținătoare a recordului feminin, Katarzyna Jakubowska, sunt din această țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net