Acest bărbat are 102 copii și 568 nepoți: «Nu mai fac față din punct de vedere financiar»

Povestea lui Musa Hasahya (67 de ani) a uimit o lume întreagă! Are o familie cât un sat întreg și spune că nu își mai dorește copii, pentru că resursele sunt limitate și el nu își mai permite să îi întrețină.

Uriașa familie locuiește în Lusaka (Foto: Profimedia)
Uriașa familie locuiește în Lusaka (Foto: Profimedia)

Citește și: Charles Dickens, nemilos cu mama celor 10 copii ai săi. A înşelat-o şi a încercat s-o interneze la azil

Le-a spus celor 12 soții să ia anticoncepționale

Musa Hasahya spune că toate nevestele lui se înțeleg între ele (Foto: Profimedia)
Musa Hasahya spune că toate nevestele lui se înțeleg între ele (Foto: Profimedia)

Nu mai pot tolera să se nască mai mulți copii, pentru că nu mai avem resurse. Și, în acest sens, le-am sfătuit pe toate soțiile mele aflate la vârsta fertilă să meargă farmacie și să cumpere anticoncepționale. De asemenea, îi sfătuiesc pe cei care doresc să se însoare cu mai mult de patru soții să nu facă acest lucru,”, a declarat Hashya, citat de tabloidul britanic The Sun.

Musa are 12 soții, 102 copii și 568 de nepoți. Locuiește într-un complex de case și are o vilă cu 12 dormitoare,  în Lusaka, din capitala Kampala. Bărbatul spune că, deși își poate deosebi copiii și nepoții, nu îi cunoaște pe toți după nume. Ce-i drept, este de înțeles. Având în vedere că are sute de moștenitori.

Vezi și: Sunt căsătoriţi, dar poligami. Ethan Hawke: „Oamenii au o viziune copilărească asupra fidelităţii”

Cere bani de la guvern pentru a-și crește copiii

S-a căsătorit cu prima sa soție, Hanifa, în 1971, la vârsta de 16 ani, după ce a renunțat la școală, și a devenit tată pentru prima dată doi ani mai târziu, când ea a născut o fiică. În calitate de președinte al satului și om de afaceri, el spune că a decis să aibă o familie mare, deoarece avea banii și pământuri.  El se ocupă cu agricultura și până de curând i-a mers bine financiar, însă acum abia se mai descurcă. 

Pentru că am putut să câștig ceva bani în tinerețe, am decis să-mi extind familia prin căsătoria cu mai multe femei. Un bărbat nu poate fi satisfăcut de o singură femeie. Însă, m-am asigurat că fiecăreia îi sunt furnizate sape pentru a cultiva pământul și a produce hrană suficientă pentru a întreține familia, deoarece solurile sunt fertile”, a mai spus el.

Cea mai tânără soție a lui Musa, Zulaika, mama a 11 dintre copiii săi, a spus: „Nu mai vreau copii. Am văzut situația financiară proastă în care ne aflăm și acum iau pastile contraceptive.”

Iată și: La 92 de ani, are 97 de soții și tot nu-i ajung! De ce vrea și mai multe neveste

Poligamia este legală în Uganda

Cu toate acestea, acum cere ajutor guvernului, spunând că se luptă să-și educe și să-și întrețină toți copiii. Dar, în ciuda numărului uriaș de moștenitori, familia lui spune că, în general, toată lumea se înțelege bine. „Musa are o inimă care ascultă, nu se grăbește niciodată să ia decizii înainte de a auzi toate variantele. El nu victimizează pe nimeni și ne tratează pe toți în mod egal.”, a declarat Hanifa, prima sa nevastă. 

Te-ar putea interesa și: ”Când ajungem la 60 de ani ne mutăm toate șapte în aceeași casă!”

Toate soțiile mele locuiesc împreună în aceeași casă. Îmi este ușor să le monitorizez și, de asemenea, să le opresc să fugă cu alți bărbați din acest sat”, a adăugat Musa. Poligamia este legală în Uganda, permițând unui bărbat să aibe mai multe soții în același timp. Recensământul din 2014 din Uganda a constatat că aproximativ 8,3% dintre femeile din țară se află într-o relație poligamă, fie că este vorba de mariaj sau concubinaj.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net