Caz scandalos! Au fost obligaţi să achite reparaţia maşinii care le-a ucis tatăl

Ultima actualizare:

Familia Brănoiu, adică o mamă şi copiii ei cu handicap sever, Maia şi Andrei, sunt somaţi să plătească, în calitate de moştenitori, factura reparaţiei unui autoturism al Ministerului de Interne care l-a accidentat mortal pe soţul, respectiv tatăl lor.

Copiii doamnei Brănoiu,  Maia şi Andrei, suferă  de handicap sever
Copiii doamnei Brănoiu, Maia şi Andrei, suferă de handicap sever

Totul a început acum 5 ani, când tatăl copiilor, Florin, în vârstă de 49 de ani, a fost accidentat mortal în Măgurele, Ilfov, de un autoturism Audi A6 al MAI, relatează adevarul.ro.

„Februarie, mormane de zăpadă peste tot. A traversat neregulamentar prin singurul loc prin care putea. A murit pe loc”, relatează cei de la Asociaţia Sfânta Ana, care îi au în grijă pe Maia şi Andrei.

„Acum coşmarul nu s-a oprit. După ani de procese inutile există un singur vinovat: cel care a traversat neregulamentar. Toată lumea a acceptat asta şi nimeni nu mai caută altă dreptate. Hotărârea este definitivă. Doamna Brănoiu nu a vrut să postăm nimic, de-abia am convins-o să le facem această poză.

Acum au primit 3 plicuri cu somaţii pentru plata prejudiciului (inclusiv copiii puşi sub interdicţie judecătorească în baza handicapului). Nu caută bani pentru ei, vor doar să scape de o nouă povară. Sperăm ca mesajul nostru să ajungă la cineva din cadrul Ministerului de Interne care va avea puterea de a-i convinge să renunţe la aceste pretenţii.

Deşi MAI caută să-şi recupereze acest «prejudiciu însemnat în patrimoniul instituţiei», în cazul de faţă efectiv nu mai au de unde să ia... ”, spun repezentaţii Asociaţiei Sfânta Ana.

Conform somaţiilor  primite de familie,  mortul e de vină
Conform somaţiilor primite de familie, mortul e de vină
Suma de plată este  fabuloasă: peste 30.000  de lei cu tot cu dobânzi
Suma de plată este fabuloasă: peste 30.000 de lei cu tot cu dobânzi

Din punct de vedere legal, în acest caz, MAI este, practic, obligat să ceară despăgubirile de la familia Brănoiu, pentru ca instituţia să nu fie păgubită, iar suma nu este de neglijat. Este vorba de 29.600,13 lei, plus „dobânda legală”, o adevărată avere pentru cei din familia Brănoiu.

În plus, suma totală trebuie „actualizată cu indicele de inflaţie la data efectuării plăţii efective”, a informat oarecum cinic MAI printr-o adresă a Direcţiei de Asigurare Logistică Integrată trimisă celor care acum sunt buni de plată. Reprezentanţii ministerului nu au dorit să comenteze cele reclamate de asociaţie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net