Acest robot îți oferă îmbrățișarea perfectă! A fost conceput pentru persoanele singure

HuggieBot 3.0 este a treia versiune a unui robot proiectat de o echipă de la Institutul Max Planck pentru a oferi îmbrățișări. Acesta este prietenos și poate ajuta oamenii aflați în dificultate, care își doresc să fie consolați.

HuggieBot 3.0 poate fi un amic de nădejte (foto: Instagram)
HuggieBot 3.0 poate fi un amic de nădejte (foto: Instagram)

Citește și: Viitorul SF e foarte aproape! Robotul Ai-Da a vorbit în Parlamentul britanic 

A fost creat de către o echipă de cercetători

Se știe că o îmbrățișare are multe efecte pozitive asupra stării de spirit. Iar omul nu este singurul care poate oferi acest contact. O echipă de cercetători de la Institutul Max Planck pentru Sisteme Inteligente, din Germania, a creat un robot care oferă îmbrățișarea perfectă. Alexis E. Block și colegii ei au fost implicați în proiectul HuggieBot de ani de zile, încercând să creeze o îmbrățișare asemănătoare omului. Și, astfel, să înlocuiască persoanele reale în diferite scenarii, cum ar fi: oferirea confortului celor singuri sau înlocuirea cuiva care pur și simplu nu poate oferi o îmbrățișare în persoană, din diverse motive.

Alexis E. Block este cea care l-a inventat în timp ce studia în robotică (foto: Instagram)
Alexis E. Block este cea care l-a inventat în timp ce studia în robotică (foto: Instagram)

Iată și: Robotul de aspirare ROIDMI EVE PLUS face curăţenie în locul tău 

Alexis a început să lucreze la originalul HuggieBot în 2016, în timp ce studia pentru un master în robotică. Prima versiune a fost construită pe principiul mai multor așa-numite „reguli de îmbrățișare” -  necesitatea ca robotul să fie moale, cald, să fie autonom și să poată deschide brațele. HuggieBit 2.0 a dus proiectul cu un pas mai departe prin încorporarea percepției haptice, pentru a oferi îmbrățișări adaptive.

Ultima versiune oferă cea mai bună îmbrățișare

Dar, versiunea 3.0 este cea mai avansată de până acum, oferind o experiență de îmbrățișare aproape de cea umană. Robotul are încorporat un sistem de detectare personalizat numit „HuggieChest”, care utilizează clorură de polivinil (PVC), pentru a oferi o suprafață moale. Pe măsură ce are loc o îmbrățișare, un senzor de presiune barometrică și microfonul servesc la detectarea atingerii umane. Acestea transmit date către un computer, situat în capul imprimat 3D al robotului – care oferă un afișaj animat, ce îi conferă un aspect prietenos. 

Vezi și: Cum arată Ameca, cel mai realist robot creat până acum! VIDEO 

Va exista și cea de a patra versiune

Noul HuggieBot folosește o pereche de brațe Kinova JACO, montate pe un cadru metalic personalizat care au fost selectate pentru a fi antropomorfe, silențioase și sigure. Însă, încă nu este perfect, iar creatorii săi subliniază că lucrează deja la o a patra versiune cu poziții și tehnici îmbunătățite, pentru ca în cele din urmă să imite la perfecție o îmbrățișare umană. Aceștia speră că într-o zi HuggieBot va putea deveni prietenul ideal al omului. 

Pentru următoarea versiune, voluntari vor fi puși sub stres și apoi li se va oferi o îmbrățișare umană activă sau pasivă sau o îmbrățișare activă sau pasivă a robotului. Măsurătorile regulate ale salivei vor oferi informații despre nivelurile de cortizol și oxitocină și, prin urmare, despre posibilele efecte pozitive ale diferitelor îmbrățișări.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net