Povestea actriței, considerată cea mai frumoasă femeie din București, care a lăsat scena pentru animalele fără stăpân

Ultima actualizare:

Spre finalul anilor '60, era considerată cea mai frumoasă femeie din București. A topit multe inimi și se spune că, dintre actorii care i-au fost colegi de platou, ar fi dorit-o Ion Dichiseanu, Cornel Patrichi, Dem Rădulescu. Ea a iubit un alt bărbat cu care s-a și căsătorit. Pentru el, însă, a fost mai importantă o carieră în străinătate și a părăsit România o dată cu mariajul. Povestea este a actriței Ioana Casetti.

Marea iubire cu Valeriu Lazarov

Despre Ioana Casetti se spunea că este cea mai frumoasă femeie din București. Foto: Cineclic
Despre Ioana Casetti se spunea că este cea mai frumoasă femeie din București. Foto: Cineclic

A fost căsătorită cu un mare regizor și producător de televiziune, apoi a lăsat treptat actoria pentru a se dedica iubirii sale pentru câini, lucru pe care-l face și azi. Ioana Casetti, actrița care în anii '60 era considerată cea mai frumoasă femeie din București, este azi președinte al Comitetului Național pentru Protecția Animalelor (CNPA) și directoarea adăpostului din Mogoşoaia.

Abia ieșită d epe băncile IATC-ului, Ioana Casetti este distribuită în pelicula „De trei ori București”, un film omagiu adus Capitalei la sărbătorirea a 500 de ani de la prima atestare documentară.

Făcea furori părintre colegii de platou, dar actrița s-a îndrăgostit de un alt tânăr, Valeriu Lazarov, atunci un regizor la început de drum în Televiziunea Română.

Casetti, actriță la Teatrul de Estradă, era invitată, din ce în ce mai des era invitată la TVR, în emisiunile de divertisment realizate de Alexandru Bocăneț, iar avansurile lui Lazarov nu au lăsat-o indiferentă, scrie cinemagia.ro

image

Nunta a avut loc rapid, iar marea lor iubire părea atunci să țină o veșnicie. Nu a fost așa pentru că Valeriu Lazarov a fost atras de o carieră în străinătate, iar un an mai târziu a fugit din România. Cu timpul el a devenit un regizor extrem de apreciat în Spania și Italia. S-a întors în România abia în 1990.

A fost un gentleman al sufletului. A avut mare grijă de toate iubirile sale, de toate căsniciile sale, dar niciodată nu a trădat marea și singura lui iubire, televiziunea”, declara Ioana Casetti în 2009 când regizorul a muirt la vârsta de 73 de ani.

„Valeriu a fost un om ales, un om special, căruia îi păstrez cele mai frumoase amintiri. Ceea ce a fost între noi aș vrea însă să rămână acolo, în intimitatea noastră”, a spus actrița atunci pentru Libertatea.

A renunțat la actorie pentru a se dedica animalelor fără stăpân

Ioana Casetti a avut un mariaj fericit și durabil cu balerinul și coregraful Păstorel Ionescu, care a murit în 2020.

Cu timpul, ea a părăsit scena şi s-a dedicat altei pasiuni, salvarea animalelor fără stăpân, ea fiind astăzi presedinte al Comitetului National pentru Protectia Animalelor (CNPA) si directoarea adăpostului din Mogoşoaia.

Adăpostul de câini fără stăpân de la Mogoşoaia fost înființat încă din 1979 și adăpostește la ora actuală 200 de astfel de patrupede.

image

După o pauză lungă de la actorie, Ioana Casetti a apărut în producția recentă „Tati part-time” (2024), regizată de Letiția Roșculeț, cu Alex Bogdan și Eva Măruță - fiica Andrei și a lui Cătălin Măruță - în rolurile principale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net