Adevărul despre moartea lui Matei Corvin. Și-a dat ultima suflare în chinuri groaznice

Ultima actualizare:

Matei Corvin s-a născut pe 23 februarie 1443, la Cluj. Datorită faptului că s-a născut în ajunul lui 24 februarie, zi în care calendarul catolic îl comemorează pe Matia Apostolul (9 august în cel ortodox), acesta a primit la botez numele de Matia. Însă, din cauza faptului că numele de Matia nu prea este întâlnit la noi, prenumele acestuia a fost confundat cu cel al apostolului Matei. Numele de Corvin provine din stema familiei, ce conţinea un corb. Corvin se pare că și-a dat ultima suflare în chinuri groaznice. Iată care este adevărul despre moartea sa!

Matei Corvin a fost regele Ungariei timp de 32 de ani. Foto: Click.
Matei Corvin a fost regele Ungariei timp de 32 de ani. Foto: Click.

Cum a devenit rege al Ungariei

Pe 24 ianuarie 1458, după ce tatăl său a murit, Matia Corvin a fost aclamat de peste 15.000 de oameni în calitate de rege al Ungariei. Academicianul Ioan-Aurel Pop a spus pentru Historia că Matia a fost apreciat unul dintre cei mai mari regi pe care i-a avut Ungaria de-a lungul timpului, dar el a ținut să precizeze și faptul că nu este simbolul unei singure națiuni sau etnii. „Preţuit de germanii clujeni în mijlocul cărora s-a născut şi de toţi germanii (saşii) ardeleni fiindcă le-a recunoscut organizarea politico-administrativă superioară numită Universitas Saxonum (“Universitatea saşilor”), el este deopotrivă revendicat şi de români, prin originea pe linie paternă, prin mândria de a se considera, ca şi românii, urmaşul romanilor. El a fost şi un european, prin efortul de apărare a Creştinătăţii, prin ideile sale umaniste, prin preţuirea culturii, prin întemeierea bibliotecii vestite numite «Corvina» sau «Corviniana»“, a spus acadamicianul Ioan-Aurel Pop. 

Medicul i-a administrat plumb sub formă de tratament

Domnia lui Corvin a fost una foarte apreciată, acesta reușind să stea pe tron 32 de ani cu toate că, marea nobilime maghiară a uneltit mereu pentru a-l detrona. Se spune că, ar fi reuşit să-şi pună planul în aplicare cu ajutorul reginei Beatrice, soţia regelui. Corvin se pare că și-a dat ultima suflare în chinuri groaznice. Iată care este adevărul despre moartea sa! Acesta era tratatat de reumatism de medicul reginei şi acesta i-ar fi administrat plumb sub formă de tratament. El ar fi murit prin otrăvire, înainte să împlinească 50 de ani. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
weekend distractie jpeg
image png
buletin jpg
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net