Afacerea inedită cu care o româncă a dat lovitura în Belgia. Și-a îndeplinit marele vis după ce a plecat din România

Anisia Holbura, o româncă ce a părăsit țara natală pentru a își îndeplini marele vis, a dat lovitura în Belgia. A cumpărat un han vechi de 200 de ani, părăginit, pe care l-a transformat într-o afacere foarte apreciată de turiști și de localnici.

Anisia a dat lovitura în Belgia
Anisia a dat lovitura în Belgia

A deschis un restaurant în Belgia, în fosta clădire a unui han vechi de 200 de ani. Anisia Holbura, originară din Vilvoorde, a cumpărat clădirea istorică, datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea sau începutul secolului al XIX-lea din Sint-Anna-Pede, de la colțul străzilor Herdebeekstraat și Plankenstraat. De cel puțin 150 de ani, acolo a funcționat hanul numit „In de Ster”, iar acum, această locație istorică începe un nou capitol datorită Anisiei Holbura, un nou restaurant, numit tot „De Ster”.

Voiam să închiriez, dar am descoperit această clădire cu o istorie îndelungată. Era goală de cinci ani, încă de la pandemie. Prețul mi-a permis să o cumpăr, oferindu-mi astfel oportunitatea de a construi ceva pentru familie și de a onora trecutul acestui loc. Din acest motiv, am păstrat numele și l-am transformat în restaurantul De Ster", a declarat Anisia Holbura, potrivit observator.ro.

„Mă puteți găsi aproape oriunde în restaurant”

Afacerea a devenit una de familie, iar românca Anisia este proprietara restaurantului. Cu toate acestea, nu se fereşte de „munca de jos”.

„Mă puteți găsi aproape oriunde în restaurant. Ajut în bucătărie, servesc clienții sau mă ocup de vase", le-a spus ea jurnaliştilor belgieni.  

Fiul ei este barman, totodată ospătar, iar fiica o sprijină cu administrarea restaurantului. Anisia a mai angajat și un alt român: Marius este bucătarul șef, responsabil ca pe mesele clienților să ajungă cele mai alese mâncăruri. Românca a încercat să combine bucătăria belgiană cu cea românească, astfel că în meniu sunt preparate pentru toate gusturile. Cele mai căutate sunt, fără îndoială, micii și sarmalele, dar și gulaș și friptura de porc.

Restaurantul este deschis zilnic, cu un concept special de bufet în weekend, și a fost transformat complet pentru a oferi un mediu plăcut clienților, inclusiv o zonă de joacă pentru copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
london 7965770 1280 jpg
index webp
Coletina, Bucuresti, foto Shutterstock jpg
Aeroportul Daocheng Yading, din China, Shutterstock jpg
Bautura care reduce anxitetatea, foto Shutterstock jpg
ce stiu americanii despre romania, foto shutterstock jpg
cuptor cu microunde  jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net