Alex Pițurcă și-a aflat soarta, după o noapte petrecută în arest. Ce au decis autoritățile

Alex Pițurcă, fiul fostului selecționer Victor Pițurcă, a fost pus sub control judiciar și a petrecut o noapte la Arestul Central. Totuși, cererea de arestare preventivă a fost respinsă de către Tribunalul București, potrivit informațiilor oferite de Spynews. El este cercetat în dosarul tatălui său, împreună cu directorul Romarm, Gabriel Țuțu. Acesta a fost și el plasat, la fel ca Piți Jr., sub control judiciar. 

După o noapte petrecută în arest, Alex Pițurcă a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile, ca urmare a deciziei autorităților. Acesta a fost nevoit să dea explicații în fața oamenilor legii după ce a fost implicat în dosarul lui Victor Pițurcă privind achiziționarea de utilaje și produse medicale în timpul pandemiei, plătite prin firma deținută de Pițurcă Jr. Echipamentele medicale cumpărate de către unitățile MapN nu respectau normele și nu au fost folosite, din motive de siguranță. 

„Control judiciar pentru ambii inculpați. Deci, Alex se duce în partea cealaltă, la centru, face formele și pleacă. Instanța a dispus măsura alternativă, măsura de control judiciar. Vedem cum o să fie motivată. Da, după nu știu câte ore de nesomn, asta e”, a mărturisit avocatul lui Alex Pițurcă.

Eliberat după 5 ore de audieri

După lungă perioadă de audieri, mai exact 5 ore, Alex a scăpat din arest. Tribunalul București a respins cererea de arestare preventivă de 30 de zile și același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Gabriel Țuțu, directorul Romarm și complice în dosarul lui Victor Pițurcă. Ambii inculpați au primit mai multe interdicții. Decizia nu va rămâne în picioare, căci DNA poate contesta, urmând judecarea la Curtea de Apel București.

Citește și - Prejudiciu imens în dosarul în care a fost reținut Victor Pițurcă. Suma este uriașă

Anchetatorii mai presupun că Alex Pițurcă a acceptat condițiile directorului Romarm, potrivit cărora ar avea trafic de influență asupra funcționarilor din cadrul MApN.

Ce acuzații sunt aduse în cazul lui Victor Pițurcă

Victor Pițurcă a stat în arest timp de 24 de ore pentru cumpărare de influență, aceeași acuzație pe care a primit-o și fiul său, Alex.

Pe de altă parte, infracțiunile pe care le-a comis Gabriel Țuțu sunt: fals intelectual, trafic de influență sub formă continuată și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

„Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, arată anchetatorii.

„În perioada 15 - 21.04.2020 directorul societăţii S.C. H. D. S.R.L, (...) a fost de acord cu propunerea ce îi fusese lansată de Ţuţu Gabriel, ca, pentru un comision de 6% din profit, să personalizeze cu datele firmei sale oferta comercială a SC Interarms Impex SRL şi să colaboreze cu reprezentanţii U.M. 02464 Bucureşti pentru formalităţile de procedura de achiziţie, întrucât societatea deţinea avizele A.N.M.D.M. pentru comercializarea de dispozitive medicale”, se arată în documentele citate.

Vă reamintim că Victor Pițurcă a fost eliberat din arestul preventiv marți, în aceeași zi în care fiul său, Alex Pițurcă, îi lua locul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net