Alimente pe care nu te-ai gândit niciodată că le poți congela. Se păstrează excelent în acest mod

Congelarea alimentelor este un truc de conservare a prospetimii și gustului, dar nu toate alimentele se comportă la fel în congelator. Există însă unele alimente neașteptate care se păstrează surprinzător de bine după ce trec prin procesul de congelare și dezghețare. Iată zece dintre acestea:

Alimente la congelator. Foto: arhiva.
Alimente la congelator. Foto: arhiva.

Ouăle

Despre ouă se spune adesea că nu ar trebui să le congelezi, dar ele pot fi surprinzător de versatile. Poți bate ouăle și să le congelezi pentru a le folosi ulterior la diverse preparate, cum ar fi omleta sau prăjiturile.

Avocado

Avocado este un alt aliment care se descurcă bine în congelator. Scoate sâmburele și taie-l în felii, apoi congelează-le pentru a le folosi ulterior în smoothie-uri sau alte rețete.

Tofu

Acest substitut excelent pentru carne se îmbunătățește textural după congelare. Poți tăia tofu-ul în cuburi sau fâșii și să-l congelezi pentru a-l adăuga ulterior la supe sau alte feluri de mâncare, scriu cei de la Adevărul.

Brânza rasă

Brânza rasă se păstrează mult mai bine în congelator decât sub formă de bloc. Poți râde brânza și să o congelezi pentru a o folosi mai târziu la pizza, paste sau alte preparate.

Brânza de capră

Această brânză delicată se congelează surprinzător de bine și este mai ușor de tăiat atunci când este puțin congelată. Poți folosi brânza de capră congelată la salate sau alte feluri de mâncare.

Smântâna

Resturile de smântână pot fi puse în tavă pentru cuburi de gheață și congelate pentru a fi folosite ulterior în diverse preparate, cum ar fi supele sau sosurile.

Clătite și vafe

Aceste delicatese pot fi congelate cu succes și apoi dezghețate pentru a fi servite la micul dejun sau desert.

Usturoi și ghimbir

Usturoiul tocat și ghimbirul se păstrează bine în congelator și sunt ușor de utilizat la gătit, fără a fi nevoie să-i dezgheți în prealabil.

Prăjituri

Unele deserturi, cum ar fi cheesecake-ul sau prăjitura cu brânză, se păstrează surprinzător de bine în congelator și pot fi servite direct din congelator.

Ciuperci sotate

Ciupercile sotate pot fi congelate și folosite ulterior în diverse preparate, cum ar fi supele sau garniturile.

În concluzie, nu subestima puterea congelatorului atunci când vine vorba de păstrarea prospetimii alimentelor. Cu puțină planificare și inventivitate, poți folosi congelatorul pentru a-ți extinde opțiunile în bucătărie și a reduce risipa alimentară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net