Amestecul care te scapă definitiv de gândacii de bucătărie. Numai așa vei face dăunătorii să dispară

Gândacii de bucătărie dau bătăi de cap multor români. O soluție pentru a scăpa de ei, foarte eficientă și ieftină, este bicarbonatul de sodiu. Iată alte metode care sunt la îndemâna ta și la care poți rapid să apelezi!

Metode care te ajută să scapi de gandaci Foto: Pixabay.com
Metode care te ajută să scapi de gandaci Foto: Pixabay.com

Ceea ce numim de obicei, în Europa, „gândaci de bucătărie” reprezintă un mic număr de specii de insecte din ordinul Blattaria (Blattodea), ordin altminteri mare, cuprinzând aproximativ 4.600 specii. Majoritatea sunt „sălbatice”, trăind în natură, fără să aibă treabă cu oamenii şi gospodăriile lor, dar un mic număr de specii s-a adaptat de minune în aşezările umane şi prosperă acolo, scrie realitatea.net.

Nu lăsa vase murdare în chiuvetă

Unul dintre cei mai importanţi paşi în eradicarea acestei probleme contra gândacilor este cel al curăţeniei. Nu mai ţineţi vasele nespălate în chiuvetă până se fac cât un munte. Nici gunoiul nu trebuie lăsat mai mult de 48 de ore.

Folosește aspiratorul în loc de mătură

Utilizaţi aspiratoare cu saci de unică folosinţă şi aruncaţi-i imediat cum aţi terminat curăţenia. Nu folosiţi niciodată mătura, deoarece veţi ajuta la răspândirea ouălor în întreaga casă.

Apartamentul trebuie izolat bine

Pe de altă parte, apartamentul trebuie izolat cât se poate de bine. Până şi la aerisirea de la baie ar fi bună o plasă de ţânţari. Foarte important de acoperit sunt găurile din jurul ţevilor şi până la urmă orice alte zone prin care comunicaţi cu vecinii sau cu exteriorul. Dacă după izolare urmează o exterminare bine făcută, teoretic, gândacii nu mai au de unde să apară.

Poți să folosești un insecticid

Există mai multe spray-uri insecticide disponibile pe piaţă, care conţin ciflutrin, un element foarte eficient în eliminarea completă a gândacilor. Pulverizaţi insecticidul în locurile unde se ascund gândacii, cum ar fi crăpături în perete, guri de aerisire, zona de drenaj, în coşul de gunoi etc.

Nu uitaţi, gândacii stau în zonele calde şi umede. Este important să urmaţi toate instrucţiunile de siguranţă atunci când pulverizaţi insecticidul. Ţineţi copiii şi animalele de companie departe de insecticid.

Capcanele, o altă metodă pentru a elimina gândacii

Aceasta este o altă metodă eficientă de a elimina gândacii din casă. Capcana pentru gândacii de bucătărie se găseşte pe piaţă şi conţine un material adeziv şi o momeală. Odată ce gândacii intră în capcană să guste momeala ei sunt prinşi de adeziv.

Puneţi această capcană în zonele în care apar cel mai frecvent gândacii şi reînnoiţi capcana în mod continuu timp de o săptămână pentru a scăpa complet de gândaci. După două săptămâni puteţi repeta această operaţiune pentru a preveni o reinfestare.

Cum ajută uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă acţionează împotriva gândacilor, cât şi a altor insecte pe care nu le doriţi în casă. Picuraţi pe bucăţi de vată 6 picături de ulei esenţial de lavandă. Plasaţi-le peste tot, mai ales în dulapuri, şi reînnoiţi-le zilnic.

Zahărul şi bicarbonatul de sodiu

Aceasta este o metodă uşoară pentru a scăpa de gândaci. Puteţi face un amestec de bicarbonat de sodiu şi zahăr prin adăugarea în părţi egale a elementelor şi apoi să-l presăraţi în apropierea zonelor infestate. Gândacii care se vor hrăni cu acest amestec vor muri, deoarece bicarbonatul de sodiu reacţionează cu acidul din stomacul lor şi îi umflă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net