Anthony Blunt, spionul sovieticilor, la Buckingham! Protejat de regina Elisabeta a II-a

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Anthony Blunt a fost unul dintre cele mai prolifice personaje de la Casa Regală, reputat istoric de artă și rudă îndepărtată a familiei regale, Blunt a activat timp de 15 ani și ca spion pentru Partidul Comunist, secret făcut public în 1979, de către Margareth Thatcher. 

Anthony Blunt FOTO Getty Images
Anthony Blunt FOTO Getty Images

Casa Regală a Marii Britanii ascunde multe secrete, iar unul dintre cele mai bine păstrate a fost cazul lui Anthony Blunt, un intelectual foarte respectat de familia regală, responsabilul colecției de artă a Reginei Elisabeta a II-a. 

Citește și: Regina Elisabeta a II-a are un urmaș secret? Detaliul care aruncă în aer monarhia britanică

Acesta era descris ca fiind un om de cultură, cu o educație aleasă și un caracter foarte discret, atribute extrem de apreciate la curtea regală. 

Familia regală l-a plăcut: era politicos, eficient și, mai ales, discret”, se dezvăluie într-o biografie, potrivit Adevarul.ro.

Totuși Blunt nu era întru totul loial Casei Regale a Marii Britanii. Într-o perioada în care Europa se simțea amenințată de criza economică, dar și de pericolul fascist, Anthony Blunt a văzut în doctrina marxist-leninistă singura alternativă împotriva fascismului. Fascinația lui pentru comunismul sovietic a început în perioada când era profesor la Cambridge, iar activitățile sale pro-comuniste ar fi continuat vreme de 15 ani.

Nu rata nici: Cine este Tall Paul, servitorul credincios al Reginei Elisabeta a II-a timp de 44 de ani

 În 1940, Blunt a fost recrutat de MI5, (Agenția de Securitate britanică) și a fost un membru activ până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. În acest timp se estimează că ar fi transmis Uniunii Sovietice peste 1.700 de documente secrete. 

Regina Elisabeta a II-a a adus un omagiu membrilor serviciilor secrete MI5, față de care și-a manifestat recunoștința și respectul pentru angajamentul lor, sub motto-ul: „Regnum Defende”.

Citește mai multe pe Adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net