«Apocalipsa-Terminator» ar putea deveni realitate

O apocalipsă a roboților precum cea din celebrul film „Terminatorul” (1984) ar putea deveni realitate! În această peliculă, Arnold Schwarzenegger (75 de ani) joacă rolul unui asasin cyborg, trimis înapoi în timp din anul 2029 de către roboți, care doresc să extermine rasa umană.

Acțiunea din filmul  „Terminatorul” ar putea deveni realitate (Foto: Getty Images)
Acțiunea din filmul „Terminatorul” ar putea deveni realitate (Foto: Getty Images)

Citește și: Ce este Seiful Apocalipsei şi cum ar ajuta omenirea în cazul producerii unor catastrofe

Se pare că omenirea chiar și-ar putea găsi sfârșitul în acest mod. Oamenii de știință consideră că până la sfârșitul acestui secol, sistemele de Inteligență Artificială (AI) ar putea prelua controlul asupra programării lor și ar putea încerca să ne omoare, provocând o catastrofă la fel de gravă precum un „război nuclear total”.

Poate Inteligența Artificială să pună probleme omenirii?

Cu inteligența artificială supraomenească există un risc deosebit de mare, pentru că ar putea ucide pe toată lumea”, a explicat Michael Cohen, doctorand la Universitatea din Oxford, potrivit tabloidului britanic Daily Star.

Vezi și: Sfârşitul Lumii vine la 10 mai 2061

Imaginați-vă că antrenați un câine cu recompense: va învăța să aleagă acțiuni care să-l conducă să primească recompensa, dar dacă câinele găsește dulapul cu mâncare, va putea primi recompensele respective fără să facă ceea ce am vrut noi să facă”, a mai spus Cohen.

La rândul său, profesorul Michael Osborne a declarat: „Cred că scenariul sumbru este realist, deoarece AI încearcă să îmbutelieze ceea ce îi face pe oameni speciali și cum a reușit specia umană să schimbe planeta. Deci, inteligența artificială este un risc mare pentru noi - așa cum noi am fost pentru alte specii de pe Pământ.” De asemenea, el a precizat că roboții ar putea să ne atace, într-un moment în care noi nici să nu bănuim că sunt capabili să facă acest lucru. 

Iată și: Avertismentul unui om de știință: Ne îndreptăm spre o Apocalipsă! Marea Barieră de Corali o să dispară

Tehnologia avansată ar putea deveni o „amenințare existențială pentru umanitate

În septembrie anul trecut, cercetătorii au avertizat despre un viitor potențial apocaliptic, sugerând că software-ul avansat ar putea într-o zi să concureze cu oamenii pentru resurse sau energie limitate. Un sondaj din 2022 a arătat că 36% dintre oamenii de știință consideră că mașinile super-inteligente ar putea provoca o catastrofă la nivel global. Ei au avertizat că tehnologia avansată ar putea deveni o „amenințare existențială pentru umanitate” și ar trebui reglementată la fel de strict cum sunt reglementate armele nucleare.

Te-ar putea interesa și: Arnold Schwarzenegger, terminator şi în viaţa amoroasă. Actorul s-a iubit cu menajera, dar şi cu o altă actriţă în timp ce era cu Maria Shriver

Cercetătorul Julian Michael, de la Universitatea din New York,a spus că se teme de „scenariile științifico-fantastice”, în care computerele malefice preiau controlul planetei. „Dacă învățarea automată este implementată într-un sistem de avertizare nucleară și face o greșeală... atunci poate avem o problemă.” , a spus el.

În "Terminatorul", rețeaua inteligentă Skynet a dobândit conștiința de sine și a atacat Pământul cu arme nucleare. Arnold Schwarzenegger, îa jucat rolul unui robot asasin trimis înapoi în timp în Los Angeles în 1984 de Skynet pentru a o ucide pe Sarah Connor, al cărei viitor fiu, John, conduce o forță rebelă împotriva Inteligenței Artificiale. Membru al viitoarei forțe de rezistență umană, Kyle Reese este trimis înapoi să o ajute și împreună reușesc să-l distrugă pe asasin.

Află mai multe despre: «Terminator» a folosit în tinerețe steroizi produși la Cluj

Previziunile sumbre ale oamenilor de știință vin pe fondul controverselor globale legate de ChatGPT, un robot de ultimă oră de la firma tehnologică OpenAI, susținută de Elon Musk. Această tehnologie supraomenească poate face o varietate de sarcini complicate, de la alcătuirea unor disertații complexe, până la elaborarea schemelor de design interior.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net