Astăzi îi sărbătorim pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria. Rugăciunea despre care se spune că, dacă o rostești astăzi, îți va îndeplini orice dorință

Pe 9 septembrie, creștinii ortodocși din întreaga lume îi prăznuiesc pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria. Această sărbătoare este un moment de rugăciune și recunoștință pentru binecuvântările primite și pentru viața curată și credincioasă a celor doi sfinți.

Sfinții Ioachim și Ana. Foto: arhiva.
Sfinții Ioachim și Ana. Foto: arhiva.

Cine au fost Sfinții Ioachim și Ana?

Sfânta Ana și Sfântul Ioachim au fost căsătoriți încă de tineri, dar nu au avut copii pentru o lungă perioadă de timp. În ciuda dificultăților, aceștia au continuat să ducă o viață plină de credință și rugăciune. Abia la o vârstă înaintată au fost binecuvântați cu nașterea Fecioarei Maria, eveniment considerat o minune datorită credinței lor neclintite în Dumnezeu. De aceea, Sfinții Ioachim și Ana sunt văzuți ca modele de răbdare, credință și speranță.

Rugăciunea puternică pe care dacă o rostești astăzi ți se vor îndeplini dorințele

Se spune că în această zi, dacă rostești cu credință o rugăciune adresată Sfinților Ioachim și Ana, orice dorință ți se va îndeplini. Această rugăciune este cunoscută pentru puterea sa miraculoasă și este considerată o alinare pentru cei aflați în dificultăți, mai ales pentru cei care își doresc să întemeieze o familie sau să aibă copii.

Iată rugăciunea:

"Într-un moment de durere, Sfantă Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, eu vin acum la tine cu speranţa că mă vei ajuta şi cu inima plină de veneraţie. Tu eşti o făptură preaiubită de credincioşi, şi mai ales de femei, pentru că, datorită sfinţeniei vieţii tale, ai fost aleasă de Dumnezeu să fii vrednică, să fii mama Sfintei Fecioare Maria, care este binecuvântată între toate femeile şi Născătoare de Dumnezeu.

Plini de încredere şi de veneraţie pentru minunatele haruri pe care le-ai primit, te rog, o milostivă Sfântă Ana, să binevoieşti a mă primi în grupul celor pe care-i ocroteşti în mod deosebit.

Ia-mă sub puternica ta pază şi dobândeşte-mi de la Dumnezeu harul să pot avea o căsnicie fericită, până la adânci bătrâneţe, să am copii şi să mă aperi de necazul nerodirii.

Ajută-mă să mă bucur de acele virtuţi cu care tu ai fost înzestrată din plin. Ajută-mă să-mi recunosc greşelile, să le plâng cu amar, să am o iubire înflăcărată faţă de Iisus şi de Maria şi să pot fi de folos semenilor necăjiţi din preajma mea.

Vreau să pot dărui şi eu săracilor aşa cum ai făcut tu şi blândul Ioachim, soţul tău. Fereşte-mă în viaţă Prea Sfântă Ana de orice primejdie trupească şi sufletească şi să fii lângă mine în clipele de boală, de necaz şi de primejdie, până la sfârşitul vieţii mele. Cu ajutorul tău vreau să ajung la cer, unde s-o pot lăuda împreună cu tine, pe Fecioara Maria, fiica ta. Amin!

Sărbătoare importantă pentru credincioși

Pe lângă rugăciunea către Sfinții Ioachim și Ana, această zi este marcată și de pomenirea altor sfinți, precum Sfântul Onufrie și Sfântul Chiriac de la Tazlău. Este o zi de rugăciune și meditație, în care credincioșii își aduc aminte de viețile sfinților și cer ajutor divin pentru binecuvântări și împlinirea dorințelor lor.

Astfel, pe 9 septembrie, sărbătorim modele de credință și speranță, cu încrederea că, prin rugăciune și credință, putem primi harul divin și împlinirea dorințelor noastre cele mai profunde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net