Se spune sau nu „La mulți ani!” de Adormirea Maicii Domnului? Rugăciunea care îți salvează sufletul

Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită pe 15 august, este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox. Acest moment marchează trecerea Fecioarei Maria la cele veșnice, eveniment cunoscut și sub denumirea de „Paștele de vară”. Deși este o sărbătoare dedicată Maicii Domnului, există o confuzie frecventă legată de faptul dacă este sau nu potrivit să spunem „La mulți ani!” în această zi.

Rugăciunea care își salvează sufletul
Rugăciunea care își salvează sufletul

Se spune sau nu „La mulți ani!” de Adormirea Maicii Domnului? 

În tradiția creștină ortodoxă, Adormirea Maicii Domnului este considerată o sărbătoare cu o semnificație profundă, ce pune accent pe spiritualitate și rugăciune. Spre deosebire de alte sărbători onomastice, această zi nu este asociată cu urările de „La mulți ani!” deoarece ea marchează un moment de trecere, nu de naștere sau aniversare.

Fecioara Maria este cinstită în mod deosebit de creștini, iar sărbătoarea Adormirii sale nu reprezintă un prilej de bucurie lumească, ci mai degrabă unul de reflecție și rugăciune. De aceea, majoritatea teologilor și preoților recomandă să evităm urările de „La mulți ani!” în această zi, respectând solemnitatea evenimentului. În schimb, urările pot fi făcute pe 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului, când se sărbătorește un moment de bucurie și speranță.

Rugăciunea are un rol central în sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. În această zi, credincioșii sunt încurajați să se roage pentru iertarea păcatelor, pentru sănătate și pentru ocrotirea oferită de Fecioara Maria. Iată o rugăciune puternică, pe care o poți rosti cu credință în această zi sfântă:

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară, Maica lui Hristos, ocrotitoarea celor smeriți și îndurerată mijlocitoare către Fiul Tău, primește rugăciunile noastre și mijlocește pentru sufletele noastre. În această zi de aducere aminte a Adormirii tale, te rugăm să ne fii alături, să ne păzești de toate relele și să ne conduci pe calea mântuirii. Amin.”

Această rugăciune este o modalitate de a-ți exprima devotamentul și recunoștința față de Maica Domnului, cerându-i ajutorul în viața de zi cu zi și protecția sa asupra familiei și celor dragi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net