Bananele cu coaja neagră sau maro închis mai pot fi mâncate? Ce spun specialiștii

În cele mai multe cazuri, bananele maro sunt sigure de mâncat. Bananele sunt culese verzi, apoi pe măsură ce fructele se coc, coaja se schimbă din verde în galben și apoi în galben cu câteva pete maro. Dacă nu mănânci banana, aceasta devine treptat maro închis și este mai moale și mai dulce, deși în cele din urmă se va strica.

Bananele cu pete maro sunt pline de beneficii pentru organism. Foto: Click.
Bananele cu pete maro sunt pline de beneficii pentru organism. Foto: Click.

Lasă-ți simțurile să fie șeful!

Simțurile vă vor spune dacă banana este putredă. Nu mâncați o banană dacă miroase urât, dacă este extrem de moale sau curge lichid din ea ori dacă observați mucegai, mai ales în jurul tulpinii. Dacă aveți îndoieli, aruncați-o! Pentru ca bananele coapte să nu devină maro, păstrați-le la frigider. Deși cojile vor deveni maro închis, interiorul bananelor rămâne proaspăt și aromat timp de câteva zile. Dacă bananele sunt prea coapte după placul tău, folosește-le în smoothie-uri sau pâine cu banane.

Arunci bananele când apar pete negre pe piele?

Ei bine, renunți la numeroasele beneficii pe care le oferă banana coaptă. De ce nu ar trebui să aruncăm bananele cu pete negre?

1. Conținut mai mare de TNF (Factor de necroză tumorală)

Petele întunecate de pe coaja bananei nu sunt semne de fructe putrezite, ci semne de coacere a unei banane. Cu cât sunt mai multe pete negre-maronii pe banane, cu atât este mai bine de consumat. Dt. Upasana Sharma, dietetician șef, Spitalul Max, Gurugram, spune pentru HealthShots: „Petele negre de pe banană reprezintă TNF (Factor de necroză tumorală), TNF este o substanță care luptă împotriva cancerului care ajută la lupta împotriva celulelor anormale din organism, prin urmare mai multe puncte negre, cu atât mai mult TNF în banane”.

2. Continut mai mare de antioxidanți

Bananele, când sunt pe deplin coapte, se spune că sunt fructe bogate în antioxidanți. De asemenea, ajută la creșterea sistemului imunitar împotriva virușilor și a celulelor canceroase. Sharma comentează: „Cu cât sunt mai multe pete negre pe coaja bananei, cu atât este mai coaptă. Poate părea prea urâtă pentru a fi consumată, dar este cu siguranță hrănitoare pentru organism. Pe măsură ce proprietățile antioxidante cresc în banana coaptă, crește și capacitatea acesteia de a întări sistemul imunitar.”

3. Combate bolile cronice

Pe măsură ce bananele devin mai coapte, conținutul de magneziu devine mai mare. Nivelul ridicat de magneziu este excelent pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială și scade instantaneu tensiunea arterială ridicată. În plus, bananele coapte sunt bune pentru inimă, depresie, ajută digestia și mișcarea intestinală sănătoasă.

4. Antiacid natural

Bananele sunt antiacizi naturali și ajută la ameliorarea instantanee a arsurilor la stomac. Dacă simțiți un pic de arsuri la stomac, consumați o banană care vă va ușura în câteva minute.

5. Calmeaza constipația

Consumul de banane coapte reduce simptomele și accelerează timpul de recuperare după diaree din diverse cauze. Deoarece bananele sunt bogate în fibre, ameliorează și constipația. Ele pot stimula mișcarea intestinului, scriu cei de la healtshots.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net