Camera transformată în peșteră de un român, ajunsă virală pe Facebook. „Cum îndrept bătaia asta de joc?”

Orice publicăm, în prezent, în mediul online, riscăm să ajungă imediat viral, fie că dorim pur și simplu să cerem ajutor, sau o părere, fie că am publicat o simplă imagine. Acesta este și cazul unui român, care s-a văzut nevoit să repare ceea ce a făcut un alt meseriaș și a cerut sfaturi pe un grup de Facebook.

Camera transformată în peșteră, ajunsă virală pe Facebook / Foto: Pexels
Camera transformată în peșteră, ajunsă virală pe Facebook / Foto: Pexels

Alungați de salariile mici și de prețurile mari din țară, milioane de români, printre care și meseriași, au plecat la muncă în străinătate. Golul lăsat de plecarea lor a fost cu greu acoperit de înlocuitori care nu sunt calificați. Drept urmare, există cazuri când după anumite lucrări, pe clienți îi costă mai mult să repare ceea ce a făcut meseriașul neinstruit, iar de asta a avut parte și un român care, pentru a repara greșeala muncitorului, a ajuns să ceară sfaturi pe grupul de Facebook Constructori și Meseriași în Construcții.

„Salutare, cum îndrept bătaia asta de joc, să pot face structura de rigips?”, a întrebat el. Bineînțeles, imaginile i-au amuzat teribil pe internauți și membrii grupului. „Zici că e peșteră mansarda aia”, „Lasă așa, zici că ești în peșteră, este frumos, nu mai tăia nimic!”, „Parcă e o salină”, „Mai bine le lungești și le vopsești, să faci stalactite! Apoi ceri bani pe intrare în timp”, „Dărâm-o și fă alta”, au fost unele dintre comentariile acestora.

Postarea a stârnit reacții între membrii grupului

Însă, au existat și persoane care au venit cu sfaturi: „Doamne ferește!... Folosiți o spadă pentru tăiere, dacă nu găsiți așa ceva, cumpărați un vinclu metalic cu latura mare <lamelă din oțel>, ascuțiți acea lamela, apoi cu ea puteți tăia spuma ce depășește nivelul căpriorilor. Succes!”.

Și totuși, au apărut și cei care l-a contrazis pe cel care a oferit un sfat: „Salut! nu se taie, este cu celula închisă. De îndată ce o tai își pierde 50% din proprietățile izolante. Poate face structura liniștit și așa coborând puțin mai jos”.

„Am văzut pe grupuri multe postări cu izolația cu spumă. E logic și la mintea cocoșului că nu are cum să iasă drept perfect, în momentul execuției. Ați folosit vreodată spumă la tub să vedeți cum se umflă? Așa e și asta. Atât de simplu. Precizez că sunt contra izolației cu spumă, părerea pe care mi-am format-o este că este cea mai proastă alegere”, a spus altul.

„Dacă ai tăiat spuma, poți să te gândești la altă izolație deoarece își pierde proprietățile, deci las-o așa. Pentru pereți folosești profile tip CW și nu ai nevoie de prinderi în perete, pentru tavan folosești bride cât mai lungi sau tiranți, încât să faci structura peste spumă”, a intervenit altcineva în discuție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image
actualitate.net
image
actualitate.net