Când se pot cumpăra cele mai ieftine bilete de avion. Recomandările specialiștilor în călătorii

Ultima actualizare:

Un nou studiu realizat de Vola.ro dezvăluie secretele din spatele obținerii celor mai ieftine bilete de avion pentru zborurile din România, mai ales pentru călătoriile de weekend. Potrivit datelor colectate, cea mai eficientă strategie este să faci rezervările cu cel puțin o lună înainte și să le efectuezi în intervalul orar 18:00 – 20:00. Acest orar poate oferi prețuri semnificativ mai mici decât cele disponibile în alte momente ale zilei.

Bilete de avion. Foto: arhiva.
Bilete de avion. Foto: arhiva.

De ce rezervările după ora 18:00 sunt mai avantajoase?

Specialiștii în călătorii au observat că rezervările efectuate în acest interval, între orele 18:00 și 20:00, tind să ofere cele mai bune tarife. Motivele pentru acest fenomen nu sunt complet clare, dar este posibil ca ajustările de preț ale companiilor aeriene să fie mai frecvente în acest interval sau pur și simplu cererea să fie mai scăzută, ceea ce favorizează prețuri mai accesibile.

De-a lungul anilor, a circulat ideea că biletele de avion sunt mai ieftine dacă sunt achiziționate marțea. Această teorie s-a bazat pe faptul că, în trecut, companiile aeriene lansau oferte în prima parte a săptămânii. Însă, în prezent, prețurile fluctuează constant în funcție de cerere și algoritmi sofisticați. Totuși, datele Vola.ro arată că duminica și sâmbăta sunt zilele cu cele mai avantajoase tarife pentru zborurile din România, deși rezervările marțea pot fi și ele o opțiune bună pentru călătorii individuale.

Dacă vrei să eviți costurile ridicate, specialiștii recomandă să nu faci rezervări în zilele de miercuri și joi, acestea fiind, în general, cele mai costisitoare. În schimb, dacă călătorești cu un partener, sâmbăta este ziua ideală pentru a face rezervări la prețuri mai avantajoase.

Cât de devreme să faci rezervarea?

În trecut, se considera că rezervările făcute cu multe luni înainte erau cele mai avantajoase. Astăzi, însă, Vola.ro recomandă o marjă de 4-6 săptămâni înainte de data plecării pentru a obține cele mai bune tarife. Prețurile la bilete pot crește cu până la 60% pe măsură ce se apropie data zborului, așa că este indicat să rezervi din timp, scriu cei de la Adevărul.

Pe lângă momentul rezervării, ora efectivă a zborului joacă și ea un rol important în prețul biletului. Zborurile de dimineață devreme sau cele nocturne sunt adesea mai ieftine decât cele din timpul zilei, când cererea este mai mare. Pe rutele populare, precum cele către Londra, Paris sau Roma, prețurile fluctuează mai mult în funcție de ora decolării.

Pe lângă economiile obținute la bilete, companiile aeriene, precum Turkish Airlines, oferă servicii suplimentare pentru a îmbunătăți experiența pasagerilor, cum ar fi tururi gratuite ale orașului pentru cei care au escale lungi. Astfel, timpul de așteptare în aeroport poate deveni o oportunitate de a explora locuri noi.

Rezervarea biletelor de avion nu mai este doar o chestiune de ziua săptămânii, ci implică și momentul din zi, flexibilitatea în alegerea zborului și anticiparea călătoriei. Dacă îți planifici călătoria cu cel puțin o lună înainte și faci rezervările între orele 18:00 și 20:00, șansele de a obține bilete la prețuri reduse cresc considerabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
botosani jpg
batran viata lunga jpg
terorist Turcia jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
leonidas jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Clotilde Armand la Parchet  Foto Inquam Photos  George Calin (2) jpg
pizza pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net