Se scumpesc biletele de avion. Cât vom plăti în plus pentru fiecare zbor

Din 2025, biletele de avion se vor scumpi. Lufthansa, cel mai mare operator din Europa, a anunțat o taxă suplimentară de până la 72 de euro doar pentru a-și acoperi costurile suplimentare generate de reglementăile UE privind emisiile de carbon.

Ce au anunțat companiile aeriene Foto: Pixabay.com
Ce au anunțat companiile aeriene Foto: Pixabay.com

Se scumpesc biletele de avion

Doar în ultimul an, preţul biletelor de avion aproape s-a dublat. Și scumpirile nu se opresc aici. În 2023, numărul zborurilor a fost cu 11% mai mare decât cu un an în urmă. 1 din 4 zboruri a fost al unui companii aeriene low cost, iar automat mai multe curse înseamnă şi o taxă de mediu mai mare.

Marii poluatori trebuie să plătească pentru emisiile de carbon. Ei plătesc şi achiziţionează certificate de emisii de carbon, dar există în acest moment şi cote gratuite. Odată ce vor dispărea cotele gratuite, această taxă va fi de 160 de euro pe tonă", explică Luminița Roșca consultant de mediu, pentru Observatornews.ro

Cu cât va fi mai scump un bilet de avion

Cea mai mare companie din Germania a anunţat că un bilet de avion ar putea fi mai scump chiar şi cu 75 de euro din cauza taxelor de mediu. În plin sezon al vacanțelor, pasagerii nu sunt deloc încântați. „Nu cred că e normal, de ar fi să plătesc din banii mei nu mi-ar conveni. Mă afectează, dar dacă se impune şi n-au de unde să-şi scoată costurile trebuie să suportăm cheltuielile".

Ce transmit companiile aeriene

Cel mai mare operator low cost din România vrea ca statul sa suporte cheltuielile de mediu. „Pentru a evita împovărarea pasagerilor cu costuri mai mari, solicităm guvernelor să ofere stimulente pentru a permite industriei aviatice să își atingă obiectivele de mediu mai eficient", a transmis compania WizzAir.

Nici compania aeriană de stat nu ia în calcul scumpirea biletelor în această vară. „Costurile suplimentare generate de utilizarea combustibilului durabil pentru aviație sau de alte cerințe de mediu sunt suportate direct de către companie", transmite Tarom. Datele arată că avioanele private poluează de 5 până la 14 ori mai mult comparativ cu zborurile comerciale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
image png
interviu de angajare jpeg
bani pixabay jpg
pepeni de dabuleni jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (8) jpg
Thailanda pixabay jpg
Orez cu legume  Sursa foto shutterstock 2134519827 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net