Urmează o nouă scumpire a biletelor de avion, deși sunt estimate profituri uriașe și 5 miliarde călători

Ultima actualizare:

Experții din industria aeriană spun că prețurile biletelor de avion vor fi împinse spre o nouă treaptă superioară în acest an. Scumpirile vor fi aplicate de unele companii începând chiar din această vară, deși este perioada în care oamenii pleacă masiv în vacanțe. Companiile aeriene invocă mai multe motive care stau la baza scumpirii biletelor de avion, unul dintre acestea fiind încă recuperarea pierderilor de după perioada pandemiei.

De ce se scumpesc biletele de avion

avion pexels jpg

„Costul următorului tău zbor va fi cel mai probabil mai scump”, transmit experții din industrie, după întâlnirea membrilor Asociației Internaționale de Transport Aerian, care a avut loc la Dubai.

Liderii din industrie le-au spus jurnaliștilor că există mai multe costuri care ar putea duce la creșterea prețurilor biletelor.

Unul dintre acestea este inflația la nivel mondial, care se menține ca problemă continuă de când a început pandemia.

Costurile cu combustibilul pentru avioane, aproximativ o treime din toate cheltuielile companiilor aeriene, rămân ridicate.

Companiile aeriene vor continua să facă tot ce le stă în putință pentru a menține costurile sub control cât mai mult posibil în avantajul consumatorilor. Dar cred că este nerealist să ne așteptăm ca companiile aeriene să își asume toate costurile... Nu este ceva ce vrem să facem, dar este ceva ce trebuie să facem”, a declarat Willie Walsh, directorul general al Asociației Internaționale de Transport Aerian, conform Euronews.

Încă sunt companii aeriene care folosesc aeronave mai vechi care au un consum mult mai mare de combustibil.

Profituri uriașe

Profiturile companiilor aeriene vor atinge un nivel record. IATA estimează că la nivel global, veniturile companiilor aeriene vor ajunge la aproape 1 trilion de euro în 2024, un nivel record.

Se estimează că pe parcursul acestui an vor fi 4,96 miliarde de călători în avioane, cheltuielile totale pentru transportatorii ajungând la 936 de miliarde de dolari (862 de miliarde de euro) - un alt record.

Dar profiturile din industrie sunt de asemenea așteptate să fie de aproape 60 de miliarde de dolari (55 de miliarde de euro) în acest an.

Emirates, un motor principal pentru economia Dubaiului, a înregistrat profituri record în 2023. Cel mai aglomerat aeroport din lume pentru călătoriile internaționale a avut 86,9 milioane de pasageri anul trecut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
tigari 1 1536x1024 jpg
un caligula de pe la noi nicolae mavrogheni 18617982 jpg
aeroportul baneasa jpg
roses 616013 1280 jpg
targsor oras jpg
apelare abuziva 112 prahova 1024x580 1 jpeg
munti pixabay jpg
WhatsApp Image 2024 06 28 at 13 05 58 1536x1023 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net