Care a fost cel mai întins imperiu din istorie. Puțini știu că a fost mult mai mare decât Imperiul Roman

Istoria omenirii a fost martora apariției și expansiunii teritorială și militară a sute de imperii, care au dominat o mare parte a lumii timp de sute și chiar mii de ani. Puțini știu că cel mai întins imperiu a fost cel Britanic. 

Imperiul britanic și comerțul: evoluție în paralel jpeg

Cel mai mare imperiu din istorie a fost Imperiul Britanic

Imperiul Britanic a fost cel mai mare imperiu din istorie, cu o suprafață totală de 33,7 milioane de kilometri pătrați. Imperiul a inclus teritorii din toate colțurile lumii, inclusiv America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Australia și Europa. Imperiul Britanic a fost o forță majoră în politica internațională timp de secole și a avut o influență semnificativă asupra culturii și societății globale.

Perioada 1880 - 1900 găsește Imperiul Britanic cu o vastă întindere de teritoriu african în stăpânire, mai exact un număr de 13.000.000 km2. Această perioadă a întrecerii între state și în dominația exercitată asupra continentului african a rămas în istorie sub denumirea de „Scramble for Africa” sau încăierarea pentru Africa.

Alte imperii mari: Mongol și Rus

Imperiul Mongol a fost al doilea cel mai mare imperiu din istorie, cu o suprafață totală de 24 de milioane de kilometri pătrați. Imperiul a fost fondat de Genghis Han și a cuprins teritorii din Asia Centrală, Asia de Est, Asia de Sud și Europa de Est. Imperiul Mongol a fost un imperiu militar puternic și a avut o influență semnificativă asupra culturii și societății din regiunile pe care le-a controlat.

Imperiul Rus a fost al treilea cel mai mare imperiu din istorie, cu o suprafață totală de 23,7 milioane de kilometri pătrați. Imperiul a fost fondat în secolul al XVI-lea și a cuprins teritorii din Europa de Est, Asia Centrală și Asia de Nord. Imperiul Rus a fost o forță majoră în politica europeană timp de secole și a avut o influență semnificativă asupra culturii și societății din regiunile pe care le-a controlat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
parc bantuit pixabay jpg
11  Taieri de padure in Corbeanca, martie 2024 foto  Alex Găvan   centuraverde ro jpg
medic doliu jpeg
Paul Oarga fluturas, captură video you tube
peste bibelou1 jpg
jandarm salarii jpg
locuinta pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net