Care a fost primul oraș din lume. Este unul dintre locurile unde s-a născut civilizația

Primul oraş al omenirii, unul dintre locurile în care s-a născut civilizaţia, a fost Uruk. Acolo, oamenii erau preocupați de artă, de cultură și aveau meserii care mai de care mai interesante. Totodată, trebuie să mai știi că acum 9.000 de ani, cea mai mare aşezare urbană era Çatalhöyük, cu 1.000 de locuitori. 

Çatalhöyük Foto: Wikipedia
Çatalhöyük Foto: Wikipedia

Çatalhöyük, cea mai mare așezare urbană 

Încă de la începuturi oamenii s-au grupat în aşezări pentru a supravieţui. De-a lungul istoriei, aceste grupări au evoluat în aşezări din ce în ce mai populate. În urmă cu 9.000 de ani, cea mai mare aşezare urbană era Çatalhöyük cu 1.000 de locuitori. 

Çatalhöyük este considerat de foarte mulţi ca fiind printre primele oraşe ale lumii, iar în anul 6500 î.e.n avea deja o populaţie de 3.000 de oameni. Oraşul era atât de dens, încât oamenii mergeau pe acoperişuri şi nu pe stradă, potrivit Business Insider. Oraşul a fost abandonat în 5700 î.e.n. 

Uruk, primul oraș al omenirii 

Oraşul Uruk, primul oraş al omenirii, unul dintre locurile în care s-a născut civilizaţia. Uruk avea o populaţie de 40.000 de locuitori în 3.300 î.e.n. Aflat pe malul râului Eufrat, Uruk s-a extins într-o perioadă în care agricultura a avut de suferit şi oamenii au trebuit să se grupeze pentru a putea supravieţuii. Legendarul Gilgamesh a condus oraşul în secolul 27 î.e.n.

În Uruk, oamenii erau preocupați de artă, de cultură și aveau meserii care mai de care mai interesante. Un aspect important în evoluția Urukului l-a jucat comerțul și diversele sale forme de atunci. Uruk a cunoscut dezvoltarea pe toate planurile și a trecut prin mai multe etape de înflorire, inclusiv politică. Arhitectura și dispunerea sa unică a rămas în istorie, fiind singurul mare oraș împrejmuit de un zid de cărămidă. Acesta a fost ridicat din ordinul regelui Ghilgameș, o persoană care și-a pus amprenta asupra evoluției Urukului.

Orașul Babilon

Oraşul a devenit cunoscut în lume în secolul 6 î.e.n când a fost construite Grădinile suspendate din Babilon au fost construite de regele Nabucodonosor al II-lea (605-562 î.Hr.) pentru una din soţiile sale, Amytis sau Amuhea. De asemenea, oraşul este cunoscut din Biblie ca fiind un oraş al materialismului şi păcatului. Oraşul a rămas o urbă importantă până în secolul 7 era noastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net