Mai multe orașe misterioase au fost găsite în pădurea tropicală amazoniană! Sunt vechi de peste 2000 de ani

Se pare că de fiecare dată omenirea are impresia că deja a descoperit tot ce se putea descoperi despre trecutul nostru, o nouă informație apare și ne dă peste cap toate teoriile! În Pădurea Amazoniană, experții au dat de urma unei rețele de orașe vechi de 2.500 de ani, ce aparțin unei civilizații necunoscute până în acest moment.

Orașele susțineau o populație masivă
Orașele susțineau o populație masivă

Potrivit celor de la historia.ro, acest sit incredibil se întinde pe 1.000 de kilometri pătrați, în valea Upano, din Ecuador. Se pare că 20 de orașe dens populate au fost descoperite de către specialiștii, conectate între ele printr-o vastă rețea de drumuri. Stéphen Rostain, director de cercetare la CNRS, declara, potrivit sursei citate, că „nu este doar un sat, ci un întreg peisaj care a fost domesticit de om.”

În urmă cu 25 de ani, arheologul francez descoperea, pentru prima oară, urme ale acestei civilizații necunoscute, denumită „Upano”, după valea unde au fost găsite rămășițele acesteia. La acea vreme, Rostain reușise să dea de urma a câteva sute de movile de pământ.

Orașe misterioase găsite în jungla amazoniană

În anul 2015, Oficiul pentru Patrimoniu din Ecuador a aprobat survolarea zonei de interes cu un aparat de teledetecție cu laser, denumit Lidar. Acesta se afla la bordul unui avion, iar cu ajutorul lui, experții au reușit să vadă dincolo de ramurile impenetrabile ale copacilor.

„Prin eliminarea covorului vegetal, se poate restabili adevărata formă a solului pe aceste sute de kilometri pătrați, ceea ce nu era posibil de realizat la nivelul terenului”, explica Rostain, conform sursei citate.

Iar imaginile care au ieșit la iveală au fost unele absolut incredibile! Se pare că specialiștii au dat peste 6.000 de movile, platforme dreptunghiulare folosite ca sub-baze pentru case. Acestea protejau locuințele de umezeala solului, iar cele mai vechi ar fi fost construite în jurul anului 500 î. Hr. La polul opus, cele mai recente datau din 600 d. Hr.

Această descoperire aduce la lumină o civilizație cu totul necunoscută, care a reușit să creeze construcții ce sprijineau o populație masivă, într-un mediu deloc propice ridicării orașelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net