Care era parfumul preferat al Reginei Maria. Îl folosea mereu, dar mai ales când îl înșela pe regele Ferdinand!

Regina Maria a României a fost o prezență mereu elegantă și plină de rafinament. Toată viața ei, a fost pasionată de violete, de mirosul şi culoarea acestora. Trebuie specificat că această culoare a fost asociată mereu cu regalitatea, iar, drept urmare, multe dintre ţinutele reginei au avut această cromatică. De altfel, și parfumul preferat al reginei avea legătură cu violetele.

Care era parfumul preferat al Reginei Maria / foto: arhiva Click!
Care era parfumul preferat al Reginei Maria / foto: arhiva Click!

Regina Maria, „poate cea mai complexă personalitate din întreaga noastră istorie“, după cum apreciază muzeograful Liliana Manoliu de la Castelul Peleş, a fost, întreaga viaţă, o mare iubitoare a culorii violet şi a preţioasei esenţe de violete.

Încă de când era o copilă i-au plăcut violetele, mirosul şi culoarea acestor flori, pe când îşi petrecea verile în Malta, la Palatul San Antonio, iar mama sa plantase un strat de violete „de Rusia“, al căror parfum nu va fi uitat niciodată de ea. Ba mai mult, la înmormântarea Reginei Maria doliu a fost purtat în culoarea violet, în semn de respect, fiind culoarea preferată a Alteţei Sale, potrivit adevărul.ro.

Care era parfumul preferat al Reginei Maria

În anul 1922, era considerată cea mai frumoasă regină a Europei şi, drept urmare, a devenit imaginea casei de parfumuri Jean-Francois Houbigant. Parfumul „Quelques Flores Royale” a devenit preferatul ei, fiind un amestec de santal, vanilie, trandafir şi, evident, violete, creat de casa Houbigant în 1829, în onoarea prinţesei Adelaide d’Orleans. 

Timpul a trecut, iar în anul 1925, Regina Maria primeşte o sticluţa de parfum, bătută în pietre preţioase, de la Maharajahul de Kapurthala, din India.

„În 1925, Maria primeşte de la Maharajahul de Kapurthala, din India, un flacon bătut în pietre scumpe, în care se afla parfum exclusivist, de violete exotice de pe coasta Pacificului. Parfumul devine preferatul reginei până la sfârşitul vieţii sale“, povesteşte Liliana Manoliu.

Mirosul parfumului dăruit de Maharajah se simțea şi la câteva decenii de la moartea reginei. Scriitorul Radu Sergiu Ruba a povestit în articolul „Doliu violet“ că aroma exotică a parfumului reginei nu se răspândea pe holuri, pe scări, ci rămânea în anumite locuri, ca şi cum ar fi provenit de la o persoană aflată în viaţă. Parfumul dispărea şi reapărea inexplicabil în alt spaţiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net