Care este adevărata părere a rușilor despre români. Un cunoscut vlogger a rupt tăcerea: „Șocat de unele reacții”

Ultima actualizare:

Cunoscutul vlogger român, Cosmin Avram, a făcut o incursiune în Rusia pentru a afla ce gândesc cetățenii obișnuiți despre România, SUA și Uniunea Europeană. Într-un videoblog intitulat „Ce cred rușii despre România, America și UE - Șocat de unele reacții,” Avram a documentat părerile variate ale oamenilor de pe străzi, aducând la suprafață observații surprinzătoare și momente tensionate.

Ruși intervievați. Foto: captură video.
Ruși intervievați. Foto: captură video.

Reacții diverse despre Românoa

Videoblogul a fost un succes rapid, strângând 247.000 de vizionări într-o lună, cu peste 185.000 de abonați urmărind aventura vloggerului. Avram a început cu intenția de a afla păreri despre România, dar a întâmpinat rezerve și reacții mixte de la locuitorii ruși.

Inițial, cetățenii evitau să discute despre România, iar unii păreau reticenți să vorbească. Cu toate acestea, pe măsură ce interacțiunea progresa, câțiva oameni au schimbat perspectiva, amintindu-și de implicarea României în al Doilea Război Mondial și evidențiind schimbările de tabere politice.

  „M-am prezentat și i-am zis că vreau să vă întreb, i-am zis că stau aici, că sunt român și vreau să vă întreb ce știți despre România. Și ați văzut reacția. După cum ți-am zis de acasă cam asta e reacția. Nu vor să vorbească. Se tem. A zis că nu știe nimic”, i-a spus Andrei, translatorul, lui Cosmin.  

  „Dracula e din România”, a spus o rusoaică.

„Nu pot zice nimic despre România. M-am născut aici, aici am crescut, îmi place totul aici. Știu că România este o țară, un stat, dar nu am fost niciodată în România și nici în Europa. Capitala României... Budapest?”, a spus Alexander.

Un bărbat a subliniat că, deși nu știe multe despre România, a recunoscut că țara a luptat inițial alături de Germania în al Doilea Război Mondial, dar a schimbat ulterior tabăra. În ciuda acestui fapt, el a exprimat o perspectivă pozitivă asupra vieții în Ulyanovsk.

Opinii Despre SUA și UE

Opiniile rușilor despre SUA s-au dovedit a fi diverse, cu mențiunea că americanii sunt considerați "comercianți" și critici la adresa intervențiilor lor în diverse conflicte. În ceea ce privește Uniunea Europeană, unii ruși au susținut dreptul fiecărei țări de a alege propria cale și au exprimat dorința ca toate țările să trăiască în pace.

„Nu, nu sunt pensionar. Și nici nu vreau să știu. America pentru mine sunt evrei și sunt inamicii noștri. Pentru că sunt șmecheri, dar nu se pricep la război. În Vietnam și-au luat-o, în Coreea și-au luat-o, în Afganistan la fel. Le-a tras un șut în fund și au plecat. Sunt comercianți”, a spus un senios rus.  

  „Nu știu nimic, nu am nimic în cap acum nici despre România, nici despre America”, este ceea ce i-a răspuns un rus renumitului vlogger.

  „Fiecare are dreptul să aleagă. În Ucraina strigă Ucraina este Europa! Nu prea înțeleg, ucrainenii erau cu rușii și au fost mereu cu rușii. Fiecare ar trebui să aibă propria sa originalitate, identitate națională. Sancțiunile nu se simt nici măcar un pic”, a adăugat un alt intervievat, citat de Adevărul.

Un subiect recurent a fost impactul sancțiunilor asupra vieții de zi cu zi. Un bărbat a afirmat că, deși s-au simțit creșterile de prețuri, majoritatea rușilor nu resimt efectele sancțiunilor, iar viața în Ulyanovsk rămâne stabilă și plăcută.

Nu știu știu nimic despre România. A luptat în Războiul pentru Apărarea Patriei împotriva URSS. După destrămare, România a fost cu NATO, nu cu Rusia. În Ulyanosk viața e normală, liniștită. Despre America știu mai multe. În primul rând, informațiile despre America sunt mult mai abundente. Știu statele, știu capitalele, istorie”, a spus un rus.  

Vloggerul a abordat subiectul cenzurii, iar un interlocutor a recunoscut că, deși nu simte direct cenzura în conversațiile de zi cu zi, există obstacole pe internet. Mulți ruși folosesc VPN-uri pentru a accesa informații externe, iar acest lucru a fost perceput ca un impediment la accesul liber la presa internațională.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net