Cât de des ar trebui să faci duș. Ce spun dermatologii

Cât de des faci duș? Majoritatea oamenilor fac duș zilnic, unii chiar de două ori pe zi, dimineața și seara. Însă, potrivit dermatologilor, nu este nevoie și nici recomandat să ne spălam zi de zi, deoarece acest lucru ar putea duce la probleme ale pielii, precum pielea uscată și eczema. Așadar, cât de des ne recomandă specialiștii să facem duș?

Cât de des ar trebui să faci duș / Foto: Arhiva Click!
Cât de des ar trebui să faci duș / Foto: Arhiva Click!

Recent, s-a dezbătut subiectul „de câte ori este bine să faci duș”, în cadrul unui show din SUA. Bineînțeles, au fost posibile și variante de răspuns: „În fiecare zi, de două până la trei ori pe săptămână, de cinci ori pe săptămână sau o dată pe săptămână”. Gazdele show-ului TV, Al Roker, Sheinelle Jones și Dylan Dreyer au oferit răspunsuri diferite, doi dintre ei au susținut că este bine să facem duș în fiecare zi, în timp ce al treilea a spus că de cinci ori pe săptămână. Însă, ce spun dermatologii?

Cât de des ar trebui să faci duș potrivit specialiștilor

Ei bine, cu siguranță nu te-ai aștepta la asta, dar, potrivit specialiștilor, nu este nevoie să facem duș în fiecare zi și este recomandat să ne spălăm de două până la trei ori pe săptămână. Dermatologii susțin, de asemenea, că prea mult duș ar putea duce la probleme ale pielii, cum ar fi pielea uscată și eczema. Desigur, acest lucru nu este foarte la îndemână sau plăcut în societatea noastră modernă, mulți presupunând că nu este igienic și nici o senzație plăcută să știi că nu te-ai spălat câteva zile la rând.

În comentariile videoclipului care a fost publicat pe pagina de Instagram a emisiunii, oamenii au fost surprinși de recomandarea dermatologilor și au avut opinii diferite.

„De aceea atât de mulți oameni nu miros plăcut”, „Obișnuiam să îmi fac în fiecare zi. Din 2020, îmi fac de 2 până la 3 ori pe săptămână, iar pielea și scalpul meu sunt mai sănătoase din cauza asta. Dacă transpir sau simt nevoia să mă spăl, îmi voi face duș”, „Ce zici de fiecare zi? Cu excepția cazului în care sunteți în camping, bolnav, sau aveți copii”, sunt doar câteva din comentariile internauților, potrivit tabloidului britanic Mirror

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net