Ce este „tratamentul tăcerii” într-o relație. Psihologii avertizează că acesta poate deveni o formă de abuz emoțional pasiv

Cuvintele pot răni, dar și absența lor poate fi la fel de dureroasă. În multe relații, tăcerea devine o metodă de gestionare a conflictului, însă în realitate, este o armă toxică. Dacă ai fost vreodată ignorat de partenerul tău în mijlocul unei discuții aprinse sau te-ai simțit vinovat pentru o problemă pe care nu o înțelegi complet, este posibil să fi experimentat efectele nocive ale tăcerii. Această strategie de evitare nu este inofensivă, ci, dimpotrivă, poate avea consecințe emoționale profunde.

Tăcerea în cuplu. Foto: arhiva
Tăcerea în cuplu. Foto: arhiva

„Tratamentul tăcerii” este o formă de manipulare emoțională în care o persoană refuză să comunice cu partenerul său, ignorându-l complet. La prima vedere, acest comportament poate părea copilăresc, dar psihologii avertizează că poate deveni o formă de abuz emoțional pasiv. Potrivit Dr. Amelia Kelley, psiholog și autor, tăcerea poate fi o metodă de a controla sau chiar pedepsi partenerul, subminându-i încrederea și capacitatea de a rezolva conflictele în mod sănătos.

Este important să distingem între a lua o pauză necesară pentru a-ți regăsi calmul după o ceartă și a utiliza tăcerea pentru a manipula. Dr. Kelley subliniază că a cere spațiu într-un conflict este un gest sănătos, atâta timp cât intenția este de a reveni ulterior la discuție pentru a rezolva problema. În schimb, tăcerea ca metodă de pedepsire este un act deliberat de a evita comunicarea, blocând orice posibilitate de a găsi soluții.

Citește mai multe pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oras kyle wikipedia jpg
insula room enough shutterstock jpg
IPS teodosie jpg
196fdb27 213c 4946 b005 565184429723 jpeg
Iosif Stalin
litere freepik jpg
image png
soarece iluzie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net