Ce este vaginismul, cuvântul care a stârnit curiozitatea a milioane de români în 2023. Doar 2 din 10 români îi cunosc semnificația

Google a publicat Căutările anului 2023, o trecere în revistă a celor mai importante interogări globale din acest an. Printre cele mai căutate lucruri se află, războiul dintre Israel și Hamas, echipa lui Messi și filmul "Barbie”. Totodată, vaginismul a fost un cuvânt care a stârnit curiozitate.

Care au fost cele mai căutate cuvinte, în 2023 Foto: Pixabay.com
Care au fost cele mai căutate cuvinte, în 2023 Foto: Pixabay.com

Ce este vaginismul 

Vaginismul este o tulburare a aparatului genital feminin caracterizată prin durere și disconfort accentuat. În cadrul acestei afecțiuni, mușchii vaginului se contractă involuntar înaintea actului sexual, la inserarea unui tampon sau chiar în timpul examinarii ginecologice. Cauzele apariției vaginsimului sunt diferite, odată diagnosticată problema pot fi implementate metode variate de tratament. 

Mai exact, afecțiunea denumită vaginism este o tulburare în care apar contracții involuntare ale mușchilor din jurul vaginului care determină blocarea acestuia. Spasmele involuntare sunt o reacție automată la atingere sau la gândul unui contact nedorit, durerea care însoțește această afecțiune este ușoară sau foarte intensă. 

Pentru că multe persoane se simt jenate sa vorbească despre această problemă de sănătate, nu se poate vorbi de o disfuncție sexuală la femei pe scară largă. Nu există o perioadă anume în care apare, vaginismul se poate manifesta atât la femeile tinere care nu au avut contact sexual, cât și la cele ajunse la menopauză. 

Cuvinte în topul căutărilor Google din România

Inteligența artificială este tehnologia momentului, iar acest lucru s-a văzut în căutări. În plus, în lista reperelor anului 2023 în căutări găsim evenimente globale, precum conflictul dintre Israel și Gaza, dar și locale, cum a fost greva profesorilor din România.

Regăsim și decesul Ronei Hartner, cel mai recent model de iPhone, dar și Oppenheimer, o căutare care vizează, pe de o parte, filmul omonim, dar și fizicianul Robert Oppenheimer, a cărui poveste este ecranizată, se arată într-un comunicat publicat de Google.

La nivel global, "Barbie" a dominat anul acesta tendinţele în materie de filme în căutările Google - urmat de "Oppenheimer" şi de thrillerul indian "Jawan".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
image
actualitate.net
image
actualitate.net