Ce înseamnă cuvântul „introvertit”. A fost unul dintre cele mai căutate cuvinte în dex în ultimii ani, însă și acum mulți îl greșesc

Probabil că tuturor ni s-a întâmplat să folosim un cuvânt, sau vreo expresie, destul de constant, însă atunci când am căutat mai multe detalii despre aceasta, să vedem că înseamnă, de fapt, cu totul altceva! Ei bine, pentru milioane de români, cuvântul „introvertit” provoacă adesea confuzie, iar în ciuda faptului că atât de multă lume îi verifică definiția în dex, el continuă să fie utilizat greșit!

Mulți oameni folosesc cuvântul „introvertit” greșit / foto: Freepik
Mulți oameni folosesc cuvântul „introvertit” greșit / foto: Freepik

Mai mult ca sigur că fiecare dintre noi s-a găsit în situația de a folosit constant un cuvânt, iar ceva mai târziu, să aflăm că, de fapt, el înseamnă cu totul altceva decât aveam impresia. Asemenea situații se întâmplă mult mai des decât am bănui, iar acum, cu ajutorul Internetului, a devenit foarte ușor să aflăm rapid definiții precise pentru toate cuvintele, ori expresiile, noastre favorite. Însă, există un anume termen care, indiferent de cât de mult este căutat în dex, continuă să dea bătăi de cap românilor!

Este vorba despre „introvertit”, un cuvânt care, la prima vedere, pare unul foarte banal și ușor de explicat. Cu toate acestea, el este folosit greșit, în cele mai multe situații! Dacă vom căuta acest termen în dex, vom fi întâmpinați de o definiție extrem de scurtă: „care este concentrat, sau obsedat, de propriile trăiri interioare”. Cu alte cuvinte, o persoană care se gândește mai mult la sine, sau la propriile sale experiențe, fără a avea nevoie de compania altora pentru a se putea simți bine.

Milioane de români folosesc acest cuvânt greșit

Ei bine, deși totul pare atât de simplu, „introvertit” este adesea folosit, în mod greșit, pentru a caracteriza persoane care se confruntă cu anxietate socială! Acești oameni se simt mereu extrem de nesiguri pe sine, tensionați, sau chiar înspăimântați, de-a dreptul, în momentele în care trebuie să interacționeze cu alți oameni, mai ales străini. Atenție, deși au aceste temeri, cei cu anxietate socială pot să își dorească foarte mult compania altora, însă temerile lor îi țin blocați.

Pe de altă parte, o persoană introvertită nu prezintă vreo frică, sau orice alt sentiment negativ, atunci când vine vorba despre interacțiunea cu cei din jur, ci, pur și simplu, nu îi face plăcere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net