Ce înseamnă și la ce se utilizează punctele negre de pe parbriz. Au un rol exact, nu sunt de design

Punctele negre de pe parbriz și geamurile laterale ale mașinii sunt componente extrem de importante. Deși contribuie la estetica vehiculului, acestea nu au doar un rol decorativ, ci îndeplinesc funcții specifice esențiale.

Punctele negre de pe parbriz sunt esențiale / foto: playtech
Punctele negre de pe parbriz sunt esențiale / foto: playtech

Mulți se întreabă ce funcție au aceste puncte negre sau banda neagră aplicată pe marginea parbrizului. În mod cert, nu sunt doar pentru aspectul mașinii. Aceste puncte negre și banda asociată au o funcție clar definită.

Punctele negre sunt dispuse în jurul unei benzi negre, realizată printr-un proces de aplicare a vopselei ceramice la temperaturi ridicate, integrată în structura sticlei.

Această bandă creează o suprafață adezivă durabilă, asigurând o fixare fermă între parbriz și caroserie. Prin urmare, ele nu au doar un rol decorativ.

Punctele negre sunt extrem de rezistente și nu pot fi îndepărtate În plus, aceste puncte și benzi sunt foarte rezistente la temperaturi înalte.

Pe exteriorul mașinii, protejează împotriva razelor solare, iar pe interior contribuie la etanșeitate. În absența acestor puncte și benzi, adezivul care fixează parbrizul ar putea să-și piardă eficiența, crescând riscul ca geamul să se desprindă.

Ce trebuie să facem dacă punctele negre s-au uzat

În cazul în care observați că punctele negre de pe parbriz încep să se uzeze, este esențial să solicitați ajutorul unui specialist cât mai curând posibil. Înlocuirea punctelor negre uzate este recomandată pentru a menține integritatea și siguranța parbrizului.

Deși este puțin probabil ca parbrizul să se desprindă complet și să cadă din cadru, este important să fim conștienți de riscurile la care ne expunem. Astfel, dacă nu ați mai înlocuit punctele negre de pe geamul mașinii, este crucial să consultați un profesionist.

În funcție de gravitatea uzurii, ar putea fi necesară și înlocuirea completă a parbrizului. Aceasta devine inevitabilă atunci când sticla este crăpată. Dacă fisura blochează vederea, acoperă mai mult de jumătate din suprafața sticlei sau ajunge până la marginea exterioară a parbrizului, înlocuirea trebuie efectuată cât mai curând posibil.

Dacă nu sunteți sigur de starea parbrizului mașinii, este mai prudent să duceți vehiculul la un specialist pentru o inspecție detaliată decât să riscați siguranța dumneavoastră și a pasagerilor, potrivit playtech. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net