Ce putere are Acatistul Sfintei Parascheva

Sfânta Cuvioasă Parascheva este sărbătorită în calendarul ortodox pe 14 octombrie. Este bine să citim Acatistul Sf. Cuvioase Parascheva, făcător de minuni, întrucât ne ajută să avem parte de sănătate și liniște sufletească. Acesta este foarte util și atunci când avem un necaz sau suferim din diverse motive.

Sfânta Cuvioasă Parascheva
Sfânta Cuvioasă Parascheva

Rugăciunile către Sf. Cuvioasă Parascheva sunt înzestrate cu o putere vindecătoare specială, care îl ajută pe cel aflat la necaz să găsească puterea de a trece mai ușor peste probleme.

În cele mai grele momente putem citi Acatistul Sf. Cuvioase Parascheva, întrucât ne va ajuta, dovadă fiind și poveștile oamenilor care au fost ajutați. Iată câteva dintre acestea!

Vezi și: Gigi Becali a adus în biserica din Pipera o icoană făcătoare de minuni. Până și Bianca Drăgușanu a venit să o vadă!

Un preot din Ardeal suferea de TBC, iar din cauza tratamentului agresiv, a început să nu mai vadă foarte bine. Acesta a fost la Iași, să se roage la moaștele Sfintei Parascheva.

Pentru că Mitropolia era închisă, bărbatul a îngenuncheat afară, lângă peretele unde se aflau moaștele sfintei. Începând cu a doua zi, acesta și-a dat seama că vederea i se îmbunătățește, iar plămânii lui au început să funcționează în parametri normali.

Citește și: Mii de credincioși au luat cu asalt Sanctuarul de la Cacica! Icoana făcătoare de minuni, punct de atracție principal

De asemenea, sunt și povești care susțin că Sfânta Parascheva a ajutat și la recuperarea bunurilor furate, găsirea alesului pentru fetele nemăritate sau promovarea examenelor.

În presă s-a mai scris și despre o tânără care trebuia să facă nunta, însă lucrurile au luat o turnură neașteptată, pentru că bărbatul care urma să îi fie soț a fugit și s-a căsătorit cu o altă femeie.

Vezi și: Icoană făcătoare de minuni, adusă la închinat la Mănăstirea Pantocrator, din Teleorman

Tânăra s-a dus la Iași, la Mitropolie, s-a închinat la moaștele sfintei și a dat un pomelnic. Surpriza a venit la o lună după, atunci când aceasta a cunoscut un alt bărbat, ce i-a devenit ulterior soț.

Pe doxologia.ro puteți găsi întregul acatist al Sfintei Cuvioase Parascheva.

Rugăciune făcătoare de minuni către Sf. Parascheva

Putem spune și o rugăciune scurtă, iar aceasta ne va ajuta să găsim rezolvare la toate problemele.

„Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim.

Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne!

Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci.

Amin”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net