Mii de credincioși au luat cu asalt Sanctuarul de la Cacica! Icoana făcătoare de minuni, punct de atracție principal

Ultima actualizare:

Zilele de 14 și 15 august o avut o însemnătate specială pentru credincioșii catolici care au venit cu miile la sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica, la invitația Preasfințitului Iosif Păuleț, episcop de Iași.

(sursa foto: Monitorul Suceava)
(sursa foto: Monitorul Suceava)

Credincioșii s-au adunat în număr mare încă de duminică dimineața pentru a lua parte la liturghia, ce a marcat începerea pelerinajului. Printre cele mai importante ceremonii care au avut loc duminică au fost pelerinajul tinerilor şi al persoanelor consacrate și privegherea mariană, ritual care o celebrează pe Maica Domnului și în cadrul căruia se spun rugăciuni și se aprind lumânări. 

Nu rata nici: O icoană cu Iisus plânge într-o biserică din Cluj Napoca. E un miracol pe nimeni nu și-l explică: „Stăm și ne minunăm”

Printre fețele bisericești care au luat parte la sfânta sărbătoare Adormirea Maicii Domnului s-au numărat ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iaşi, şi PS Petru Gherghel, episcop emerit, notează monitorulsv.ro

Luni, pe 15 august, la primele ore ale dimineții, în ziua de hram, începe Liturghia în limba română care durează de la ora 6 până la 7:30, când are loc Sfânta Liturghie greco-catolică, urmată apoi, la 8.30 de Liturghia în limba maghiară, iar de 9.15 sunt săvârșite Liturghiile în limbile polonă şi germană.

Citește și: Mii de credincioşi au văzut pe ecrane uriaşe slujba de Sfânta Parascheva de la Iaşi

La liturghia săvârșită cu ocazia Adormirii Maicii Domnului vor participa aproximativ 100 de preoţi din ţară şi din străinătate, iar momentul așteptat de toți cei prezenți va fi acela când icoana Fecioarei Maria va fi purtată într-o solemnă procesiune în jurul bisericii. 

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

Credincioșii de rit catolic vin la  sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, o copie a icoanei „Madona Neagră" de la Częstochowa Polonia. Icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost adusă în preasfântul lăcaș de cult în anul 1809 și a devenit un adevărat punct de atracție pentru pelerini care vin să se roage și să mediteze. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net