Ce să faci ca să nu-ți mai sară ulei din tigaie pe mână. Trucul banal care îți ușurează viața

Cine nu s-a confruntat cu neplăcuta experiență a săritului de ulei fierbinte din tigaie direct pe mână în timpul gătitului? Pentru mulți dintre noi, acest lucru poate fi nu doar dureros, ci și periculos. Cu toate acestea, există un truc banal și ingenios care îți poate ușura viața în bucătărie și te poate proteja de aceste incidente neplăcute.

Ulei în tigaie. Foto: arhiva.
Ulei în tigaie. Foto: arhiva.

Trucul banal care îți ușurează viața și te ferește de uleiul fierbinte

Tot ce ai nevoie este o sticlă de plastic de 2 litri, pe care o poți găsi în orice gospodărie. Primul pas este să îi scoți dopul și să îi tai fundul, astfel încât să obții o formă asemănătoare cu un vas. Apoi, prinde un elastic de păr sau un elastic de bani de lateralele sticlei. Acest lucru va asigura ca sticla să rămână fixată pe mâna ta și să nu alunece.

Acum vine partea ingenioasă a trucului: iei o furculiță și o introduci prin gâtul sticlei. Tragi elasticul peste cot. Asta e tot ce trebuie să faci. Astfel, poți folosi furculița pentru a mesteca în mâncarea din tigaie, fără să te expui riscului de a fi stropit cu ulei fierbinte.

Te protejează de arsuri și gătești în siguranță

Acest truc simplu și eficient te ajută să te protejezi împotriva arsurilor și să gătești în siguranță. Poți folosi acest dispozitiv improvizat ori de câte ori este nevoie și îți va ușura munca în bucătărie. În plus, te poți bucura de confortul de a ști că riscul de a fi stropit cu ulei s-a redus semnificativ, fără a fi necesară achiziționarea unor ustensile scumpe sau complexe.

Așadar, nu mai lăsa uleiul fierbinte să-ți strice ziua în bucătărie! Cu acest truc simplu și practic, poți găti în liniște și confort, știind că ești în siguranță și protejat împotriva incidentelor neplăcute. De acum nu vei mai avea parte de arsuri cu ulei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Motivul pentru care Ion Creanga era numit Popa Smantana de cei apropiati  Detalii pe care sigur nu le stiati despre scriitor 1024x609 webp
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net