Ce se întâmplă cu corpul tău dacă dormi îmbrăcat în hainele de stradă

Este foarte important să luăm în considerare efectele negative ale acestor obiceiuri asupra calității somnului și a igienei personale.

Nu este bine să dormi îmbrăcat în hainele de stradă. / Foto: Shutterstock.
Nu este bine să dormi îmbrăcat în hainele de stradă. / Foto: Shutterstock.

A dormi în haine de stradă și chiar și a ne păstra chiar și pantofii este adesea tentant atunci când suntem obosiți, la sfârșitul zilei. Cu toate acestea, aceste obiceiuri nu sunt recomandate din punct de vedere al sănătății, iar experții avertizează asupra posibilelor efecte negative pe care le poate avea asupra bunăstării noastre. Mai jos, vom explica de ce este important să evităm această practică și cum ne poate afecta calitatea somnului și sănătatea generală.

De ce nu e bine să te ia somnul îmbrăcat în hainele de stradă

Practica de a dormi cu hainele de stradă nu este recomandată din mai multe motive. În primul rând, hainele pe care le purtăm în timpul zilei tind să acumuleze murdărie, praf și microbi, făcându-le o alegere neigienică pentru odihna nopții. În plus, îmbrăcămintea exterioară, poate conține reziduuri de la contaminanții externi care pot fi transportate în pat și pot intra în contact cu cearșafurile și salteaua. Prin urmare, este important să luăm în considerare efectele negative ale acestui obicei asupra calității somnului și a igienei personale.

De ce nu ar trebui să dormi încălțat

Iată care sunt riscurile la care te expui dacă, uneori, te ia somnul încălțat:

- Risc de a contracta ciuperca piciorului.
- Picioarele tale vor mirosi urât.
- Îți murdărește patul și păturile.
- Picioarele nu se relaxează.
- Durere a picioarelor.
- Se pot dezvolta calusuri pe picioare (îngroșări ale pielii care se formează atunci când pielea încearcă să se protejeze de presiune și frecare).
- Ele pot provoca piciorul atletului (este o infecție fungică și implică pe de-o parte unghia, micoza unghiilor, iar de cealaltă parte, pielea - Ciuperca Piciorului)

Dormitul fără pantofi este cea mai bună recomandare pentru a asigura odihnă adecvată și pentru a evita deteriorarea picioarelor pe timpul nopții. În plus, experții avertizează că practica de a dormi în haine de stradă ar putea crește temperatura corpului, ceea ce la rândul său ar putea declanșa probleme respiratorii și, bineînțeles, ar putea face odihna inconfortabilă. Prin urmare, este esențial să optați pentru îmbrăcăminte de dormit confortabilă și să țineți picioarele libere pentru a vă asigura un somn de calitate și o bunăstare generală.

Este indicat să vă acordați câteva minute pentru a face o rutină de curățare înainte de a merge la culcare după o petrecere sau cină. Spălarea pe mâini și pe față și schimbarea în haine curate de somn sunt practici care pot ajuta la menținerea unei igiene adecvate în timpul somnului. În plus, este esențial să vă amintiți importanța schimbării cearșafurilor în mod regulat și să vă asigurați că lenjeria de pat este întotdeauna curată. Adoptarea acestor obiceiuri poate contribui semnificativ la confortul și igiena odihnei tale de noapte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net