Ce tip de brânză mănâncă cei care trăiesc 100 de ani. O consumă și franțuzoaicele care își doresc să slăbească
Este o brânză pe care mulți oameni aflați la dietă o evită. Cu toate acestea, ea poate fi surprinzător de utilă în lupta împotriva kilogramelor în plus. Deși este considerată în mod popular drept periculoasă și grasă, această brânză poate fi foarte benefică pentru organismul vostru.

Există anumite alimente pe care mulți oameni le consideră destul de periculoase, cel puțin pentru dietă. Însă, în unele cazuri, aceste alimente nu sunt deloc chiar atât de problematice precum ați crede, iar în ultimul timp devin tot mai populare printre cei care încearcă să scape de kilogramele în plus. Mai precis, în acest caz este vorba despre brânză, care poate fi o bună sursă de grăsimi necesare corpului, la fel precum nucile.
Unul dintre motivele pentru care brânza devine populară printre cei care doresc să slăbească este popularitatea dietelor ketogenice. Acestea se bazează pe grăsimi, care duc la secreția ketonelor. Astfel, se produce un fenomen numit „mitochondria uncoupling”, iar mitocondriile elimină nutrienții în exces și se pot regenera mai bine.
Brânza poate fi foarte utilă pentru dietă
Trebuie menționat că efectul de „mitochondria uncoupling” poate fi obținut și prin consumul de oțet de cidru, sau prin băi reci. Însă, în același timp, puteți introduce în dieta voastră și brânza de oaie, sau de capră. Aceste variante de brânză conțin MCT (medium chain triglycerides), utile în lupta împotriva kilogramelor.
În plus, brânza de oaie, sau de capră, nu este utilă numai la dietă! Acest aliment delicios vă poate ajuta să trăiți mai mult, fiind foarte benefic pentru longevitate. În Sardinia, de exemplu, cele mai longevive persoane trăiesc în zonele montane, unde consumul de brânză de oaie este comun.
Aceste tipuri de brânză pot fi perfecte pentru longevitate
Acest fenomen a fost observat și în Costa Rica, o altă regiune considerată a fi un Blue Zone. Mai precis, este vorba despre o zonă în care localnicii reușesc, în mod natural, să ajungă până la vârste foarte înaintate.
În plus, în Franța, brânzeturile și un pahar de vin roșu sunt consumate zilnic de către foarte mulți francezi. Iar aceste alimente sunt utile pentru a favoriza apariția fenomenului de „mitochondria uncoupling”.



































