Ce trebuie să dai cadou pe 1 ianuarie pentru a avea noroc și sănătate! Obiectele care să nu lipsească de Anul Nou

Începerea unui nou an este un moment plin de speranță și bucurie, iar mulți dintre noi caută modalități de a atrage norocul și succesul în viața lor. Cu această ocazie mulți oameni se folosesc de diferite superstiții pentru a obține mai ușor abundența, motiv pentru care țin asupra lor obiecte cu proprietăți speciale, care se spune că aduc energii pozitive și protecție încă de la prima zi a anului nou. 

Ce trebuie să dai cadou pe 1 ianuarie pentru a avea noroc și sănătate
Ce trebuie să dai cadou pe 1 ianuarie pentru a avea noroc și sănătate

Ce trebuie să dai cadou pe 1 ianuarie pentru a avea noroc și sănătate

Poartă ceva roșu

Poartă ceva roșu! Ei bine, această superstiție este justificată de tradiția feng shui chinezească. Roșul simbolizează bucuria, virtutea și sinceritatea, motiv pentru care este adesea culoarea predominantă în multe sărbători chinezești, inclusiv în cea de Anul Nou. În cadrul festivalului primăverii, veți vedea multe elemente vopsite în roșu, de la artificii la articole de îmbrăcăminte și obiecte decorative. În mitologia chineză, se crede că culoarea roșie sperie bestia Nian, care a terorizat satele din China antică până când localnicii și-au dat seama că monstrul se teme de această culoare.

Oferă bani în plicuri roșii

Chinezii pun bani în plicuri roșii, pe care le vor face cadou, în special celor mici. Tradiția de a da „Hongbao", căci așa se numesc aceste plicuri, oferă cele mai bune urări tinerei generații și, în același timp, aduce noroc celui care le dăruiește. De obicei, adulții care sunt angajați le vor da și părinților și bunicilor lor „Hongbao", pentru noroc, sănătate și prosperitate.

Dulapurile să fie pline

Se consideră că aduce ghinion să începi Anul Nou cu dulapurile goale, unii cred că asta înseamnă că va însemna lipsă de lucruri în anul care vine. Așa că este bine să ai în sertare câte ceva pentru a atrage abundența.

Mănâncă ceva cu formă rotundă

Multe culturi cred că dacă mănânci alimente în formă de inel, cum ar fi gogoșile, covrigii și prăjiturile, vei aduce norocul în cerc. În Grecia, la miezul nopții se servește o pâine dulce specială numită vasilopita. O monedă este plasată în interiorul aluatului și cine o găsește în felia sa va avea un plus de noroc!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net